Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινος» συναγερμός Μαρουσάκη - Υψηλή επικινδυνότητα και την Τρίτη

Για την εξέλιξη των ανέμων τις επόμενες ώρες και τον κίνδυνο φωτιάς μίλησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινος» συναγερμός Μαρουσάκη - Υψηλή επικινδυνότητα και την Τρίτη
1'

Με την Αττική να καίγεται για δεύτερο 24ωρο και τους ανέμους να επιμένουν στα «κόκκινα» σημεία, το έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής παραμένει δυσχερές.

Μιλώντας στο Open, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την εξέλιξη των ανέμων τις επόμενες ώρες και προειδοποίησε για την επικινδυνότητα φωτιάς την Τρίτη (13/8), εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

«Υποχωρούν σταδιακά οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι από το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο μέχρι και τα μεσάνυχτα θα υπάρχουν ριπές ανέμων έως 8 μποφόρ στο βόρειο και βορειοανατολικό τόξο της Αττικής.», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος του Open.

Όπως επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι ριπές θα εμφανίζονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, βοηθώντας τις δυνάμεις να πολεμούν καλύτερα τα πύρινα μέτωπα. Ωστόσο οι αυριανή ημέρα είναι δύσκολη, καθώς η έντονη ξηρασία του εδάφους σε συνσυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν εύκολη την ενίσχυση των πυρκαγιών ή την πρόκληση νέων, ακόμα και με χαμηλής έντασης ανέμους.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης θα δούμε νέα υποχώρηση των ανέμων στα 4-5 μποφόρ στην βορειοανατολική Αττική, με εξαίρεση την Πεντέλη, όπου οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Πιο αραιά τα διαστήματα που θα εμφανίζονται εντάσεις στους ανέμους.», συμπλήρωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Κλείνοντας, ο μετεωρολόγος του Open προειδοποίησε για ενίσχυση των βοριάδων κοντά στις μεσημβρηνές ώρες την Τρίτη (13/8).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή