Φωτιά στην Αττική: Πώς μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ τη «μάχη» με τις φλόγες

Τα κορυφαία Μέσα ενημέρωσης του κόσμου μεταφέρουν εικόνες αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις από τον «πύρινο εφιάλτη» στη βορειοανατολική Αττική.

Φωτιά στην Αττική: Πώς μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ τη «μάχη» με τις φλόγες
INTIME NEWS
2'

Τα κορυφαία Μέσα ενημέρωσης του κόσμου, με εκτενή φωτορεπορτάζ αλλά και μέσω ανταποκριτών, αναφέρονται στη «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες αλλά και τις εκκενώσεις περιοχών στη βορειοανατολική Αττική.

«Οι ελληνικές αρχές έδωσαν εντολές εκκένωσης βόρεια της Αθήνας, καθώς πολεμούν τη φωτιά που έχει σαρώσει την περιοχή. Άρχισε την Κυριακή και οι υπεύθυνοι ανέφεραν πως εξαπλώθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας σπίτια.

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη όλη νύχτα να περιορίσουν τις φλόγες με τη βοήθεια 29 πυροσβεστικών αεροσκαφών. Έλληνες αξιωματούχοι προειδοποιούν πως η ακραία ζέστη και άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Τρίτη», ανέφερε το CNN στο κεντρικό δελτίο του.

«Η ελληνική πρωτεύουσα λιώνει, με θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40℃. Οι πυρκαγιές καλύπτουν τα δημοφιλέστερα μνημεία σε πυκνούς, μαύρους καπνούς», μετέδωσε το BBC.

«Μόλις 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, μία τεράστια πύρινη μάζα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό. Ο Βαρνάβας, που είναι περιστοιχισμένος από δάσος και ελαιώνες, έχει περικυκλωθεί από πυρκαγιές που ακόμα δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο», είπε το FRANCE 24.

Ο βρετανικός Guardian έκανε εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο: «Οι αρχές στην Ελλάδα συστήνουν στον κόσμο να μείνει με τα παράθυρα κλειστά εξαιτίας των πυρκαγιών» και έγραψε πως γειτονιές κοντά στην Αθήνα έχουν εκκενωθεί επειδή οι φλόγες πλησιάζουν.

Το πρακτορείο Reuters από την πρώτη στιγμή μεταδίδει εικόνες από το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα, φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις κατοίκων.

Ο βρετανικός Independent έχει τίτλο: «Ιστορική πόλη είναι αντιμέτωπη με βιβλική καταστροφή, καθώς ένα τείχος φωτιάς καίει κοντά στην Αθήνα». Η εφημερίδα εστιάζει στην ανησυχία των Βρετανών τουριστών για το κατά πόσον οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν τις πτήσεις τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή