Αναζωπύρωση και στο Γραμματικό - Αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί η πυροσβεστική προς τον Μαραθώνα

Γεμάτοι «καντηλάκια» οι λόφοι γύρω από το Γραμματικό, κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τους κατοίκους αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή. Οι κύριες εστίες έχουν αναζωπυρωθεί, δημιουργώντας ένα τείχος φωτιάς που κατευθύνεται προς τον Μαραθώνα. Η κατάσταση στη λεωφόρο Γραμματικού έιναι αποπνικτική.

Αναζωπύρωση και στο Γραμματικό - Αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί η πυροσβεστική προς τον Μαραθώνα
1'

«Πίσω μας βλέπετε ένα μεγάλο μέτωπο. Λίγο νωρίτερα οι φλόγες ήταν πίσω από το λόφο, ενώ εδώ και λίγη ώρα έχουν αρχίσει και φαίνονται στη ράχη του λόφου σιγά σιγά», μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που βρίσκεται στο Άνω Σούλι, ένα οικισμό οικισμός ανάμεσα στο Γραμματικό και τον Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική που επιχειρεί στην περιοχή μαζί με δεκάδες εθελοντές, το θετικό είναι ότι έχει κοπάσει ο άνεμος, καθώς δεν υπάρχει άνεμος αυτή τη στιγμή.

Οι πυροσβέστες περνάνε συνεχώς με μηχανήματα που ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Από την Πυροσβεστική επιχειρούν 100 περίπου πυροσβέστες με 35 οχήματα, όμως φαίνεται να είναι μια δύσκολη φωτιά με φλόγες που ανά διαστήματα – την ώρα δηλαδή που υπάρχουν και ριπές – ξεπερνούν τα 25 μέτρα.

Οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή του Άνω Σουλίου περιμένουν να δουν προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά, δεδομένου ότι, υπάρχει περίπτωση να κατευθυνθεί προς το Κάτω Σούλι, από είναι κατοικημένη περιοχή. Στο Άνω Σούλι δεν έχουν απειληθεί από τη φωτιά κατοικίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή