Φωτιές στην Αττική: Τι συνέβη στο Αστεροσκοπείο - Αναζωπύρωση μετά τα μεσάνυχτα

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Υπήρξε αναζωπύρωση μετά τα μεσάνυχτα 

Φωτιές στην Αττική: Τι συνέβη στο Αστεροσκοπείο - Αναζωπύρωση μετά τα μεσάνυχτα
EUROKINISSI
1'

Την αγωνία των ανθρώπων του Εθνικού Αστεροσκοπείου και την εξέλιξη της μάχης με τις φλόγες περιγράφει σε ανάρτησή του στο Facebook το Αστεροσκοπείο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Η Δευτέρα 12 Αυγούστου ήταν μια δύσκολη ημέρα για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Πεντέλη.

Η πυρκαγιά σταδιακά αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφότου πέρασε στους πρόποδες του λόφου Κουφού, έφτασε στους χώρους μας καίγοντας θαμνώδη βλάστηση και δένδρα, σε ένα χώρο όμως που είχαμε καθαρίσει από νεκρή καύσιμη ύλη πριν και κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα πέριξ των κτιριακών εγκαταστάσεων και των επιστημονικών οργάνων μας.

Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης κινητοποιήθηκε το ΥΚΚΠΠ, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και η Πυροσβεστική υπηρεσία και η φωτιά κατεστάλη έγκαιρα, χωρίς να υπάρξουν - από όσο μπορέσαμε να διαπιστώσουμε με επιτόπιο έλεγχο ολιγομελούς κλιμακίου του ΕΑΑ που διερεύνησε τους χώρους το απόγευμα της Δευτέρας - ζημιές στα κτιριακά συγκροτήματα μας και στα επιστημονικά μας όργανα.

Μετά τα μεσάνυχτα όμως, στις 00:05 περίπου της Τρίτης 13 Αυγούστου, υπήρξε αναζωπύρωση (εικόνες). Με την βοήθεια των καμερών που έχουμε τοποθετήσει, εντοπίστηκε άμεσα, ειδοποιήθηκε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε επιφυλακή και κατεστάλη έγκαιρα. Επιπλέον έγινε περιπολία από δύο Πυροσβεστικά οχήματα σε όλη τη περίμετρο των εγκαταστάσεων μας για να εντοπιστούν μικρο-εστίες τις οποίες και κατέστηλαν. Αύριο θα διερευνήσουμε αν έχουν υπάρξει ζημιές στη κεραία λήψης δορυφορικών εικόνων, δίπλα στην οποία εκδηλώθηκε η αναζωπύρωση.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή