Φωτιά στην Αττική: «Έψαχναν τη Νάντια στο κινητό και δεν απαντούσε» - Πώς βρέθηκε νεκρή η 65χρονη

Θλίψη επικρατεί στην επιχείρηση, όπου εργαζόταν η 65χρονη Νάντια που απανθρακώθηκε από τη φωτιά 

Φωτιά στην Αττική: «Έψαχναν τη Νάντια στο κινητό και δεν απαντούσε» - Πώς βρέθηκε νεκρή η 65χρονη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
2'

«Έψαχναν τη Νάντια στο κινητό και δεν απαντούσε, είχε εγκλωβιστεί», αναφέρουν στο Newsbomb.gr συνάδελφοι της 65χρονης που κάηκε σε επιχείρηση στο Πάτημα Χαλανδρίου λόγω της φωτιάς που μαινόταν στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η συνάδελφός τους δεν έφυγε από την επιχείρηση το μεσημέρι. «Είχε εγκλωβιστεί», επαναλαμβάνει ένας εργαζόμενος που ήρθε το πρωί της Τρίτης να δει την κατάσταση που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναφέρει στον φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Χάρη Γκίκα, ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έφυγε. Δεν μπορώ να καταλάβω, αλήθεια». Στην επιχείρηση λίγο πριν η φωτιά κινηθεί απειλητικά, υπήρχαν άλλοι δύο εργαζόμενοι που έφυγαν.

Η 65χρονη έμενε στην περιοχή και εργαζόταν στην επιχείρηση που αναλάμβανε στολισμούς εκκλησιών. Είχε δύο κόρες, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης της.

Η αλλοδαπή γυναίκα εργαζόταν σε εταιρεία στεφανιών και ανθοστολισμών, ήταν το θύμα της πυρκαγιάς στο Πάτημα Χαλανδρίου. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ πιθανολογείται ότι το θερμικό φορτίο οδήγησε στην κατάρρευση της μεταλλικής σκεπής με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας.

Το κτήριο βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Αναπαύσεως και Στρατονίκης, στα σύνορα Χαλανδρίου – Βριλησσίων, αλλά διοικητικά ανήκει στο Χαλάνδρι. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά θερμοκήπια όπου απασχολούνταν εργάτες.

Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Δεν γνώριζα για τη γυναίκα που αγνοούνταν»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου μίλησε και για την 65χρονη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε τουαλέτα επαγγελματικού χώρου, στο Πάτημα Χαλανδρίου, λέγοντας ότι, «το σήμα δόθηκε στις 2 το μεσημέρι. Καθόλη τη διάρκεια της εκκένωσης όλα τα σπίτια ήταν κλειστά στο Άνω Πάτημα. Δεν γνώριζα για τη γυναίκα ότι αγνοείτο, ότι έλειπε από την επιχείρηση. Ο Δήμος δεν κάνει πυρόσβεση. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με όλα τα οχήματα, με εθελοντές, εργαζόμενους, αιρετούς βοηθούσαν την πυροσβεστική να κάνει κατάσβεση. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες».

«Η φωτιά που ξεκινάει από τον Βαρνάβα διασχίζει 3 βουνά για να φτάσει στην Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί, ήταν τεράστια φωτιά. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σωθεί ό,τι μπορούσε. Αργά το βράδυ μάθαμε την πληροφορία για την αγνοούμενη. Υπάρχει μια τεράστια συζήτηση που εκκρεμεί να γίνει γύρω από θέματα Πολιτικής Προστασίας», συνέχισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή