Φωτιά στη Γλυφάδα: Έπαιζαν με κροτίδες οι 14χρονοι που συνελήφθησαν

Όπως ανέφερε ο δήμος Γλυφάδας σε ανακοίνωσή του, οι δύο ανήλικοι εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν
INTIME NEWS/Φωτογραφία αρχείου
2'

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ανήλικους για τη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, οι δύο ανήλικοι «έπαιζαν» με κροτίδες ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκαν πως έβαλαν τη φωτιά «για παιχνίδι».

Πρόκειται για δύο 14χρονους, για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα -με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση. Επίσης, έχει επιβληθεί πρόστιμο 4.000 ευρώ στις οικογένειές τους.

Όπως ανέφερε ο δήμος Γλυφάδας σε ανακοίνωσή του, οι δύο ανήλικοι εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα.

«Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση για τη συνέχεια της αντιπυρικής περιόδου. Μακάρι να μην υπάρξει άλλο περιστατικό οπουδήποτε αλλού αυτές τις κρίσιμες ώρες για να παραμείνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρωμένες στη Βορειοανατολική Αττική», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.