Φωτιά στην Αττική: Πού συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους - Δείτε τα σημεία

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δήμο που σας ενδιαφέρει για να ενημερωθείτε για σημεία συγκέντρωσης.
4'

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πολίτες που πλήττονται από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική αλλά και τους πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν για την κατάσβεσή τους συγκεντρώνουν πολλοί δήμοι.

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δήμο που σας ενδιαφέρει για να ενημερωθείτε για σημεία συγκέντρωσης. Οι Δήμοι που έχουν ανακοινώσει την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι τώρα είναι οι εξής:

Δήμος Αθηναίων

Δήμος Ηλιούπολης

Δήμος Πετρούπολης

Δήμος Ηρακλείου

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Δήμος Βριλησσίων

«O Δήμος Βριλησσίων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

  • Προστατευτικές μάσκες (εάν είναι δυνατόν υψηλής προστασίας τύπου Ν95, FFP2, KN95).
  • Εμφιαλωμένα νερά, πορτοκαλάδες, ισοτονικά (ειδικά για τους πυροσβέστες, τους εθελοντές κι όσους συμμετέχουν στην κατάσβεση).
  • Ξηρά τροφή, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ και βρεφικό, κονσέρβες.
  • Μωρομάντηλα
  • Φαρμακευτικά είδη (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, pulvo-φυσικά δάκρυα, αντισηπτικά, αποστειρωμένες γάζες μεσαίου μεγέθους, φυσιολογικό ορό)

Για τους τετράποδους φίλους μας συγκεντρώνονται:

  • Συσκευασμένη τροφή
  • Τροφή για κουτάβια
  • Cooling mats
  • Λουριά οδηγοί

Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν τα είδη στα γραφεία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, Λ. Πεντέλης 62 στο ισόγειο, σήμερα Δευτέρα 12/8 έως τις 20:00. Την Τρίτη 13/8 και την Τετάρτη 14/8 από τις 7:30 πμ έως τις 17:00», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δήμος Δάφνης-Υμηττού

«Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας καθώς και για τους πυροσβέστες που μάχονται ακατάπαυστα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιηθεί στα Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης (Χρήστου Μιχαλόπουλου 65 & Βύρωνος), 08:00 – 15:00. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο 210 97 00 300.

Η άμεση ανταπόκριση από τις δομές του Δήμου μας, αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη φωτιά και στους πυροσβέστες που μάχονται με αυταπάρνηση αυτές τις ώρες.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και εθελοντές, καλεί όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στη συλλογή των παρακάτω ειδών:

Εμφιαλωμένο Νερό
Φυσιολογικός Ορός
Φυσικά Δάκρυα
Κρέμες για εγκαύματα
Μωρομάντηλα
Γάζες – Επίδεσμοι
Μάσκες προστασίας
Betadine
Οξυζενέ (φαρμακείου)
Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας
Κρουασάν – Συσκευασμένα μπισκότα
Χυμοί
Τροφή για τετράποδα
Ο Δήμος έχει άμεσα προς διάθεση:

Σεντόνια
Ρουχισμό παιδιών & ενηλίκων
Βρεφικά Είδη (καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου, κ.λ.π.)
Παιδικά γάλατα
Η δράση αυτή ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 16 Αυγούστου2024. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν με συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και σε συνεργασία με τις αρχές πολιτικής προστασίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες», αναφέρει ανακοίνωση.

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης τόσο για τους πυρόπληκτους, άλλα και για όλους όσους βρίσκονται στην μάχη της κατάσβεσης στη Βορειοανατολική Αττική.

Τα είδη που μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν είναι :

εμφιαλωμένα νερά,
φυσιολογικό ορό,
φυσικά δάκρυα,
pulvo,
κεραλοιφή για εγκαύματα,
τρόφιμα μακράς διαρκείας,
μωρομάντηλα, γάζες,
προστατευτικές μάσκες (υψηλής προστασίας)
και για τα τετράποδα: συσκευασμένη τροφή και τροφή για κουτάβια, Cool mats, λουριά οδηγούς.
Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τρίτη 13/8 έως και την Παρασκευή 16/08 και για το χρονικό διάστημα από τις 08.30 έως τις 14.00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, επί της οδού Παπαδημητρίου 33, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (ισόγειο).

Η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι το ελάχιστο που μπορούμε όλοι να κάνουμε, για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, στα τηλ. 22990 20174 και 22990 20015», λέει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δήμος Παπάγου-Χολαργού

«O Δήμος Παπάγου - Χολαργού συγκεντρώνει έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου (08:00 έως 20:00) τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις πληγείσες περιοχές:

- Ξηρά τροφή( κράκερς, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, γάλα εβαπορέ),
- Eίδη υγιεινής (μωρομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας).

Χώρος συγκέντρωσης: Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός)

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται μετά από επικοινωνία με Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2132002800-01»