«Θα μπορούσαμε να έχουμε φωτιά στον Υμηττό» - Πώς συνέλαβαν τους ανήλικους εμπρηστές στη Γλυφάδα

Για τη φωτιά που ξέσπασε στην Τερψιθέα και τις δύο συλλήψεις, μίλησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου
Intime News/Φωτογραφία αρχείου
1'

Δύο μαθητές Γυμνασίου ευθύνονται για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Τερψιθέα στη Γλυφάδα το βράδυ της Δευτέρας. Μάλιστα, οι μαθητές που συνελήφθησαν θα πληρώσουν πρόστιμο ο καθένας 4.640,60 ευρώ ο καθένας.

Για τη φωτιά που ξέσπασε στην Τερψιθέα και τις δύο συλλήψεις, μίλησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου στον ΣΚΑΪ. «Αν δεν τύχαινε να ήμασταν εκεί, μπορούσε να είχε ξεσπάσει φωτιά στον Υμηττό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

«Λίγο πριν τις 8 (το βράδυ) εκδηλώθηκε η φωτιά, είχαμε περιπολία, ήμασταν οι πρώτοι που φτάσαμε στο σημείο και το οριοθετήσαμε, είναι ένα δυσπρόσιτο σημείο. Στη συνέχεια ήρθαν τα ελικόπτερα, που έπαιρναν νερό από δεξαμενές του δήμου, δεν χρειαζόταν να κατέβουν στη θάλασσα και η φωτιά έσβησε σε μισή ώρα», σημείωσε.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε επέκταση της φωτιάς στον Υμηττό, αν δεν ήμασταν εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου. «Την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά εντοπίστηκαν δύο νεαρά παιδιά, τους κυνήγησαν και οι περίοικοι και στη συνέχεια προσήχθησαν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν σκέφτηκαν ότι “τώρα που όλοι είναι στη ΒΑ Αττική πάμε να βάλουμε φωτιά στον Υμηττό”».

Η Πυροσβεστική, πάντως, ανακοίνωσε ότι οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για πυρκαγιά από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τερψιθέα, του δήμου Γλυφάδας, στην Αττική και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60 ευρώ έκαστος.