Φωτιά στην Αττική: Η επόμενη μέρα στην Πεντέλη - Εικόνες καταστροφής, στάχτες και αποκαΐδια

Τεράστια οικολογική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές από την μεγάλη πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική

Φωτιά στην Αττική: Η επόμενη μέρα στην Πεντέλη - Εικόνες καταστροφής, στάχτες και αποκαΐδια

Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

2'

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Τεράστια είναι η καταστροφή στην Πεντέλη από την μεγάλη πυρκαγιά που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Το newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδιο μεταδίδοντας λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα και γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε περιοχές της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, με σπίτια, επιχειρησεις και οχήματα να γίνονται στάχτη. Ο Χάρης Γκίκας κατέγραψε με την κάμερά του συγκλονιστικές εικόνες από τις καμένες εκτάσεις και τις περιουσίες που χάθηκαν από την φωτιά.

Η φωτιά έκαψε δεκάδες σπίτια, ενώ οι φλόγες ήταν τόσο μεγάλες που έφτασαν ακόμα και σε δεύτερο όροφο οικήματος, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές, ενώ σήμερα απο νωρίς το πρωί συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης στις κολώνες ηλεκτροδότησης που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Πεντέλη καίγεται, καθώς ο ορεινός όγκος της Ανατολικής Αττικής έχει καεί από το 1981 τουλάχιστον 14 φορές!

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου, πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε πολλά σημεία στη βορειοανατολική Αττική, με την Πεντέλη να είναι ένα από εκείνα που υπέστησαν από τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Δένδρα, εκτάσεις, ζώα αλλά και σπίτια κατακάηκαν προκαλώντας φρίκη αλλά και απόγνωση στους κατοίκους της περιοχής.

Οι πιο σοβαρές πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην Πεντέλη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ήταν τα έτη 1995, 1998, 2007 και 2018, ενώ και η φετινή πυρκαγιά είναι από τις μεγαλύτερες στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή