Η ετοιμότητα του δήμου, οι θερμικές κάμερες και οι δεξαμενές νερού, έσωσαν την Γλυφάδα

Για τη φωτιά στη Γλυφάδα συνελήφθησαν δύο ανήλικοι οι οποίοι υποστήριξαν πως την έβαλαν για πλάκα

Η ετοιμότητα του δήμου, οι θερμικές κάμερες και οι δεξαμενές νερού, έσωσαν την Γλυφάδα
2'

Χάρη στην ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί, σβήστηκε άμεσα η πυρκαγιά στην Τερψιθέα, πριν πάρει διαστάσεις.

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει θωρακιστεί τα τελευταία χρόνια με όλα τα σύγχρονα μέσα τελευταίας τεχνολογίας, που αποτελούνται από πλήρες δίκτυο σταθερών οπτικών ινων και θερμικών καμερών, οι οποίες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζουν αμέσως είτε καπνό είτε φωτιά με ακρίβεια 98%, σε ύψος 40 εκατοστών.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανάρτησε φωτογραφίες από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

glyfada111.jpg

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί δεξαμενές νερού στο βουνό, από τις οποίες τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής έπαιρναν νερό με αποτέλεσμα να κάνουν έγκαιρα πολλές ρίψεις.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα και την άψογη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. «Όλα τα συστήματα δεν μπορούν από μόνα τους να σώσουν τον δασικό μας πλούτο, αν δεν βοηθήσουν οι άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι και εθελοντές της πολιτικής μας προστασίας, που περιπολούσαν και χθες στον Υμηττό. Οι άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο άνθρωποι της ΕΛΑΣ και όλων των άλλων σωμάτων που σπεύδουν κάθε φορά. Η ομάδα του δήμου μας για την πολιτική προστασία και οι εθελοντές μας είναι διαρκώς, όλο το 24ώρο, σε περιπολίες με τις υδροφόρες και τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου μας. Πριν καν επικοινωνήσουμε χθες για το περιστατικό με τις ομάδες της πολιτικής μας προστασίας και των εθελοντών μας, αμέσως βρέθηκαν εκεί αφού ούτως ή άλλως είχαμε και έχουμε τις περιπολίες μας» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

glyfada12.jpg

Ο Γιώργος Παπανικολάου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εκείνους που για μία ακόμη φορά επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν, μία δύσκολη κατάσταση για το δήμο, για την προσωπική τους προβολή. «Σε τέτοια στιγμές μάχης και διαχείρισης μιας κρίσης, αυτό που προέχει είναι η σύνθεση των δυνάμεων και η κοινή προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μακριά από προσπάθειες εκμετάλλευσης και προσωπικής προβολής. Έτσι πράττουμε πάντα, όταν προστρέχουμε και εμείς σε κάθε πυρκαγιά σε άλλες περιοχές για να βοηθήσουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε διαθέσιμες. Ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους της πόλης μας, που προσέτρεξαν οπως και τις εθελοντικές ομάδες γειτονικών μας δήμων».

Αξίζει να σημειωθεί πως τους δυο νεαρούς που έβαλαν την πυρκαγιά, τους εντόπισε η ομάδα του Δήμου Γλυφάδας, η οποία και τους παρέδωσε στις αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή