Πυρκαγιές: 41 σε όλη την χώρα το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζουν και επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος

Πυρκαγιές: 41 σε όλη την χώρα το τελευταίο 24ωρο
INTIME NEWS
1'

Σε 41 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αναφορικά με την μεγάλη πυρκαγιά των τελευταίων δύο ημερών στη βορειοανατολική Αττική εδώ και αρκετές ώρες, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά παραμένουν στην περιοχή ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμένα, ενώ παράλληλα σβήνουν και τα όποια καντηλάκια παρουσιάζονται προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική συνεχίζουν και επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιούσαν περιοδικά ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στις περιοχές που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές, καθώς αποδόθηκε στη κυκλοφορία και το τελευταίο οδικό κομμάτι της λεωφόρου Διόνυσου από την περιοχή της Δροσιάς έως την Νέα Μάκρη, που παρέμενε κλειστό από το πρωί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή