Χαλκιδική: Συνελήφθη η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας στη Χαλκιδική, όπου ένα οκτάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης όπου διέμενε.
UNSPLASH.
2'

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη της νεαρής ομαδάρχισσας, ηλικίας 19 ετών, που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι κατασκήνωσης όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι το οποίο πνίγηκε σε πισίνα, στη Χαλκιδική.

Το βράδυ της Τρίτης (13/08) ολοκληρώθηκε η πολύωρη διαδικασία των καταθέσεων, με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να εστιάζουν σε τρία πρόσωπα: Την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Η ομαδάρχισσα συνελήφθη με βάση το Άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Πιθανότατα αύριο (14/08) θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ, στο «κάδρο» παραμένουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα, με τις καταθέσεις να συνεχίζονται για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδάκι στην πισίνα.

Το οκτάχρονο κοριτσάκι διεκομίστη διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 19:00 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το παιδάκι δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, που παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν από τον μεσημεριανό ύπνο. Κατά τη διαδικασία, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση. Άρχισε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως, δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού θα «δείξει» η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις