Meteo: Το 37% των δασών της Αττικής κάηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια

Τα ανησυχητικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις πυρκαγιές στην Αττική.

Meteo: Το 37% των δασών της Αττικής κάηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια
1'

Εντυπωσιακά και ανησυχητικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων οκτώ ετών (2017 έως σήμερα) στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρεια Αττικής, όπως καταγράφει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Από το 2017 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2024, δεκατρείς μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 700.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Η περίμετρος των καμένων εκτάσεων δίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

meteo-foties.jpg

Η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής (χωρίς την περιοχή της Τροιζηνίας, των νησιών και του Λεκανοπεδίου) είναι 2.500.000 στρέμματα, οπότε τα τελευταία οκτώ έτη, το 26% της συνολικής επιφάνειας έχει καεί από δασικές πυρκαγιές.

Στην Περιφέρεια Αττικής, η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν καεί 450.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 37% της επιφάνειας των δασών. Η πρόσφατη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και έφθασε μέχρι την οικιστική ζώνη του Λεκανοπεδίου, έκαψε ένα μεγάλο τμήμα δασικής έκτασης της βορειοανατολικής Αττικής.

meteo-1.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή