Φωτιά στην Αττική: «Έτρεξα να δω πού είναι και να το σώσω» - Τι λέει ο εθελοντής που γλίτωσε γατάκι

Μαζί με τη βοήθεια μιας κοπέλας, της Βιβής, που βρισκόταν εκεί και είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν… κάρπα στο γατάκι, το οποίο σώθηκε και έζησε
1'

Σωτήρια ήταν η επέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών στην καταστροφική φωτιά στην Αττική. Ένας από τους εθελοντές, ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος, βρέθηκε στη βορειοανατολική Αττική και καταγράφηκε από το συνεργείο του OPEN και συγκεκριμένα τους Ευλαμπία Ρέβη και Κώστα Χατζηαναστασίου, να σώζει ένα μικρό νεογέννητο γατάκι από τις φλόγες.

Μαζί με τη βοήθεια μιας κοπέλας, της Βιβής, που βρισκόταν εκεί και είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν… κάρπα στο γατάκι, το οποίο σώθηκε και έζησε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φιλοζωική οργάνωση και δίνεται για υιοθεσία.

Το βίντεο έγινε viral.

«Είδα πολλά καμένα ζώα»

Ο εθελοντής Νίκος Κωνσταντακόπουλος μίλησε στο OPEN για το περιστατικό και την «ηρωική» του πράξη: «Εγώ είμαι εθελοντής. Με δικά μας έξοδα πηγαίνουμε, όπου μπορούμε τρέχουμε. Ήταν ένα στρατιωτικό όχημα και έσβηνε ένα κτήριο. Άκουσα νιαουρίσματα και έτρεξα αμέσως να δω μέσα που είναι το γατάκι. Δεν το έβρισκα από τους καπνούς αλλά με το που έγινε κατάσβεση και έφυγε ο καπνός, το βρήκα, το έβρεξα λίγο να δροσιστεί και του έδωσα λίγο να μπορεί να αναπνεύσει. Με βοήθησε και η Βιβή απέξω που είχε λίγο παραπάνω εμπειρία. Κάνουμε ό,τι καλύτερ μπορούμε. Είδα πολλά καμένα ζώα, πολλές περιουσίες, πολλά σπίτια καμμένα. Το κράτος δεν κάνει τίποτα και δεν πιστεύω ότι από αυτούς τους πολιτικούς όποιος και να ναι πάνω θα κάνει κάτι. Γιατί δεν αγαπάνε την Ελλάδα, την Ελλάδα θέλουν να την καταστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.