Χαλκιδική: «Μας έφεραν νεκρό το παιδί» - Ξεσπά η γιαγιά 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωση

Τεράστια είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για το πώς πνίγηκε η 8χρονη που πήγε σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής
Αρχείο - Eurokinissi
3'

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της οκτάχρονης που εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Φίλοι, αλλά και οι συγγενείς, δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι οι στιγμές χαλάρωσης του παιδιού εξελίχθηκαν σε τραγωδία.

Σύμφωνα με το thesstoday, η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της πόνο για την απώλεια του κοριτσιού. Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού, αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα:

  • Πώς και γιατί βρέθηκε η 8χρονη μόνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί

«Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό»

Την ίδια στιγμή η γιαγιά της 8χρονης ξεσπά: «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον της οικογένειας συμπλήρωσε: «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο της 8χρονης

Τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, ενώσε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.»

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σχετικές ειδήσεις