Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και μουσικοκριτικός Γιώργος Λεωτσάκος

Το τελευταίο αντίο και η αποτέφρωση του Γιώργου Λεωτσάκου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη Ριτσώνα.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής
1'

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος - μουσικοκριτικός Γιώργος Λεωτσάκος, την Τρίτη 13 Αυγούστου σε ηλικία 89 ετών.

Ο Γιώργος Λεωτσάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία από νεαρή ηλικία, ενώ σπούδασε επίσης θεωρία της μουσικής, αποκτώντας, μετέπειτα, δίπλωμα Ανωτάτων Θεωρητικών από το Ελληνικό Ωδείο.

Μεταξύ άλλων είχε εργαστεί στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τη «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» και στα «ΝΕΑ». Στη συνέχεια δούλεψε στην «ΠΡΩΙΝΗ» στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΏΜΗ» στην «ΠΡΩΤΗ» και στην «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».

Παράλληλα καθιερώθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων μουσικοκριτικών, ιστορικών και ερευνητών της ιστορίας Έντεχνης Νεοελληνικής Μουσικής. Στη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε στο Τρίτο και στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ακόμη, είχε διατελέσει Ειδικός Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το τελευταίο αντίο και η αποτέφρωση του Γιώργου Λεωτσάκου ου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη Ριτσώνα.