Χαλκιδική: «Κοίταξα μέσα στην πισίνα» λέει η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης - Ανακλήθηκαν άδειες

Η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση 12 ώρες μετά το συμβάν
2'

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγική είδηση θανάτου 8χρονου κοριτσιού το οποίο πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης στην οποία βρισκόταν.

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του κοριτσιού καθώς φίλοι και συγγενείς είναι απαρηγόρητοι. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως στιγμές χαλάρωσης του παιδιού εξελίχθηκαν σε τραγωδία. Τα ερωτήματα περιμένουν ακόμα απαντήσεις, με τους χαροκαμένους γονείς να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους πήγε και δεν επέστρεψε ποτέ.

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», είπε χαρακτηριστικά πατέρας της 8χρονης.

Η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση 12 ώρες μετά το συμβάν, περιγράφοντας συνοπτικά τις ενέργειες που έγιναν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην πισίνα και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί. Η εταιρεία εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.

«Δεν είδα κανένα μέσα στην πισίνα»

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR φέρνουν στο φως της δημοσιότητας όσα κατέθεσε στην αστυνομία η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στις 13:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να υποστήριξε.

Η συγκεκριμένη κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής έχει δύο πισίνες. Το κακό έγινε στη μικρότερη. Η πρώτη αυτοψία στις εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ο πραγματογνώμονας θα δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία ζητούν όλοι απαντήσεις.

Ανακλήθηκαν οι άδειες στις πισίνες της κατασκήνωσης

Tις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, ανακάλεσε σήμερα ο δήμος Κασσάνδρας, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μια από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016 η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Σχετικές ειδήσεις