Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Αυγούστου: Αναχωρούν και οι τελευταίοι για τον Δεκαπενταύγουστο

Από νωρίς το πρωί του Δεκαπενταύγουστου είναι σε εξέλιξη η έξοδος των αδειούχων για τον Αύγουστο, με αυξημένη κίνηση να παρατηρείται στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας
Intime News/Φωτογραφία αρχείου
1'

Με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ, πλοία και αυτοκίνητα, φεύγουν για διακοπές και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου.

Από νωρίς το πρωί του Δεκαπενταύγουστου είναι σε εξέλιξη η έξοδος των αδειούχων για τον Αύγουστο, με αυξημένη κίνηση να παρατηρείται στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από το Λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν γεμάτα τα πλοία με προορισμό την Τήνο, εκεί όπου σήμερα χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας.

Το Λιμενικό έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών και των οχημάτων, ενώ καλό είναι εκδρομείς που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται λίγο νωρίτερα στα λιμάνια της Αττικής και στις αποβάθρες αναχώρησης του πλοίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, η ακτοπλοϊκή κίνηση τον Ιούλιο του 2024, (σύμφωνα με τους ακτοπλόους οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα συμβατικά πλοία παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι) κινήθηκε καθοδικά κατά 10% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024 διακινήθηκαν συνολικά 3,9 εκατ. επιβάτες και 534.611 οχήματα, έναντι 4,3 εκατ. επιβατών και 922.000 οχημάτων τον Ιούλιο του 2023, πτώση 10% σε επιβάτες.