Τραγωδία στη Χαλκιδική: Μάρτυρας «κλειδί» η ναυαγοσώστρια – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική - Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο υπεύθυνος κατά τον νόμο της κατασκήνωσης
Αρχείο - Eurokinissi
3'

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική με την οικογένειά της να έχει βυθιστεί σε ανείπωτη θλίψη και παράλληλα τις αρχές να εμβαθύνουν την έρευνα για τις ευθύνες των αρμόδιων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η 8χρονη έχασε τη ζωή της από πνιγμό.

«Δεν είδα κανέναν μέσα στην πισίνα»

Μάρτυρας «κλειδί» για την υπόθεση, η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία τονίζοντας πως πριν κλειδώσει την πισίνα κοίταξε μέσα και δεν είδε κανέναν.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά -περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα- κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, όπως μετέδωσε το Star.

Χαλκιδική: Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», είπε ο πατέρας της 8χρονης μιλώντας στον Alpha.

Πνιγμός 8χρονης - Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία είναι τα αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία θα κληθεί να δώσει απάντηση ο εισαγγελέας που παρήγγειλε πραγματογνωμοσύνη:

  • Αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά
  • Αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.
  • Αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.

Ελεύθεροι η ομαδάρχισσα και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης

Από την πλευρά της, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, της 19χρονης ομαδάρχισσας, που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι κατασκήνωσης όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι, καθώς και του 34χρονου επικεφαλής της κατασκήνωσης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Ωστόσο και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου όμως αναζητείται ο υπεύθυνος κατά τον νόμο της κατασκήνωσης. Πρόκειται για έναν 72χρονο, κάτοικο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Μετά την τραγωδία η κατασκήνωση της Χαλκιδικής έβγαλε ανακοίνωση περιγράφοντας το τι συνέβη το μεσημέρι εκείνης της ημέρας.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σχετικές ειδήσεις