Η Μεγάλη Ελλάδα έρχεται πιο κοντά: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Νάπολης και Ρεθύμνου

Τα περιθώρια για ανάπτυξη πολυεπίπεδων κοινών δράσεων και επαφών, μεταξύ της χώρας μας και της Μεγάλης Ελλάδας (νότια Ιταλία και Σικελία) αναδείχτηκαν στο οδοιπορικό του Newsbomb.gr.
1'

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Νάπολης Ιταλίας και Ρεθύμνου αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα.

Το σχετικό αίτημα μετέφερε στον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νάπολης Genaro Demetrio Paipals, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο της πόλης Γκαετάνο Μανφρέντι.

Ο θεσμικός εκπρόσωπος του ιταλικού δήμου, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, μετέφερε την πρόσκληση και τόνισε ότι η πρόταση αυτή εδράζεται στα κοινά στοιχεία παράδοσης, πολιτισμού, τουρισμού αλλά και καθημερινότητας -όπως τα προγράμματα της βιώσιμης κινητικότητας που εφαρμόζονται στις δύο πόλεις- και ως σύνολο μπορούν να διασυνδέσουν πολλαπλώς τις δύο κοινωνίες και να αποτελέσουν αντικείμενο συνεργειών και ανταλλαγών.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης αποδέχθηκε την πρόταση, τονίζοντας: «Η Νάπολη αποτελεί μια ιστορική πόλη με σπουδαία συνεισφορά στην γειτονική Ιταλία αλλά και διεθνώς. Δεν ξεχνάμε δε, ότι η Νάπολη είναι μια περιοχή που έχει διαρκή ελληνική παρουσία και σήμερα φιλοξενεί μια ισχυρή ελληνική παροικία. Δεν είναι τυχαίο που και ο πατέρας του Genaro Demetrio Paipals ήταν Έλληνας. Είναι πολλοί οι τομείς που διασυνδέουν το Ρέθυμνο με την Νάπολη και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις, δεσμούς και ανταλλαγές. Με τις σκέψεις αυτές, υποδέχθηκα με χαρά τον εκπρόσωπο του δήμου Νάπολης και αποδέχθηκα την πρόσκληση του σεβαστού συναδέλφου της ιστορικής ιταλικής πόλης».