Μακεδονία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους - Τους άρπαξαν πάνω από 20.000 ευρώ

Είχαν προσπαθεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο δίχως επιτυχία 
2'

Ένας 45χρονος άνδρας συνελήφθη χθες το απόγευμα (14/08) σε περιοχή της Πιερίας από από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, σε Πιερία, Χαλκιδική και Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr την προηγούμενη ημέρα, συνεργοί του 45χρονου τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Πιερίας και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Κατασχέθηκε ένα όχημα ιδιοκτησίας του, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο, τον τελευταίο μήνα εξαπάτησαν άλλους τρεις ηλικιωμένους και απέσπασαν συνολικά 10.400 ευρώ και κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Επίσης, στις 3 Αυγούστου 2024, προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα τρεις ηλικιωμένους, σε περιοχές της Πιερίας, ζητώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σχετικές ειδήσεις