Ίμβρος: Ο Ελληνισμός της Πόλης γιορτάζει με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου

«Δεν ξεχνούμε το παρελθόν, θα τα παραδίδουμε αυτά στις νεότερες γενεές σαν μια δυσάρεστη ιστορική μνήμη», είπε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
1'

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η σημερινή ημέρα στην Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Χιλιάδες πιστοί έδωσαν το παρών στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ίμβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγρίδια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ευχήθηκε σε ολόκληρη την οικουμένη υγεία, ευτυχία και αγάπη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε στους πιστούς η παραδοσιακή «Κουρκούτα», που πρόκειται για βρασμένο αρνί ή οποιοδήποτε άλλο κρέας προσφέρουν οι οικογένειες των Ιμβρίων μαζί με σιτάρι.

Ακόμη, μετά το φαγητό οι χιλιάδες πιστοί θα κατευθυνθούν στα μνήματα προκειμένου να τιμήσουν τους νεκρούς της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας δήλωσε: «Δεν ξεχνούμε το παρελθόν, θα τα παραδίδουμε αυτά στις νεότερες γενεές σαν μια δυσάρεστη ιστορική μνήμη και θα εργαζόμαστε υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».

Σχετικές ειδήσεις