Κοίμηση της Θεοτόκου: Με κατάνυξη και ευλάβεια οι εορτασμοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Με λαμπρότητα και ευλάβεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλη την Ελλάδα
EUROKINISSI
1'

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια γιορτάζεται σήμερα (15/8) σε όλη την Ελλάδα το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης, η οποία είναι ταυτισμένη με την χαρά και όχι το πένθος, αφού η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το νησί της Μεγαλόχαρης, η Τήνος, όπου γίνεται το μεγαλύτερο προσκύνημα.

Κοσμοσυρροή και κατάνυξη και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και στην Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, που είναι το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο στον ελλαδικό χώρο. Οι σκέψεις όλων είναι στους κατοίκους που επλήγησαν στη Βορειανατολική Αττική από την καταστροφική πυρκαγιά.

Στην καταστροφική πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής και στους πληγέντες εστίασαν οι πολιτικοί αρχηγοί στα μηνύματά τους με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παναγίας. Από τα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και διαβεβαίωσε τους πυρόπληκτους της Αττικής ότι θα αποζημιωθούν τάχιστα.

Ελευθερώτρια, Οδηγήτρια, Γιάτρισσα, Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Ελεούσα, Παντάνασσα, Κεχαριτωμένη, Μολυβδοσκέπαστη, Τουρλιανή, Αθηνιώτισσα. Εκατοντάδες τα λατρευτικά ονόματα που της δόθηκαν και αναρίθμητα τα προσκυνήματα, όπου προστρέχουν σήμερα χιλιάδες πιστών.

Σχετικές ειδήσεις