Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής

Η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε κάποιο πόρισμα

Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής
1'

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που έκαιγε στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ορίστηκαν από την Εισαγγελία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της .

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ALPHA, η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε κάποιο πόρισμα αναφορικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά και δεύτερον ότι θέλουν έναν αδιάψευστο παράγοντα που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και ανακατασκευής του τελικού πορίσματος.

Αυτό που πρόκειται να κάνουν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες είναι να ερευνήσουν αν όντως η φωτιά ξεκίνησε από πρόβλημα στους μετασχηματιστές, κάτι που είναι ως σενάριο επάνω στο τραπέζι, κι αν κάποια σπίθα από καλώδιο συνέβαλε στην εξάπλωση της φωτιάς μέσω γεωργικών εκτάσεων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα «ταξίδι» της σπίθας άνω των 160 μέτρων που υποστηρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ ότι βρισκόταν ο μετασχηματιστής από τον οποίον φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να γίνει μέσω του φαινομένου της κηλίδωσης, κάτι στο οποίο μόνο οι εμπειρογνώμονες μπορούν να καταλήξουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή