Άνδρος: Συνελήφθη ο πλοίαρχος για το περιστατικό με το ΙΧ στην προβλήτα

Το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη του πλοίαρχου του «SAONISOS»

Άνδρος: Συνελήφθη ο πλοίαρχος για το περιστατικό με το ΙΧ στην προβλήτα
2'

Εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου στην Άνδρο και συγκεκριμένα στο Λιμάνι του Γαυρίου, όταν επιβάτες και πλήρωμα του πλοίου «SAONISOS» κινδύνευσαν να πέσουν στη θάλασσα.

Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πλοίαρχος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες όταν το πλοίο έφτασε στη Κάρυστο.

Η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες το βράδυ και καταγράφει για μια ακόμα φορά την επικινδυνότητα αρκετών λιμανιών της χώρας.

Στο λιμάνι της Άνδρου έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με αποτέλεσμα το πλοίο να παρασυρθεί από τον κυματισμό και να βγει από το σημείο που «δένει».

Εκείνη τη στιγμή, οχήματα και επιβάτες ήταν σε διαδικασία επιβίβασης, ωστόσο, λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο πλοίαρχος του επιβατικού πλοίου να αποφασίσει να αναχωρήσει παρά το γεγονός πως δεν είχαν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες, με τον κίνδυνο πάντα, το πλοίο να παρασυρθεί με τη σειρά του και να πέσει στην προβλήτα.

Να σημειωθεί πως εκείνη τη στιγμή ένα ΙΧ επιβατικό όχημα βρισκόταν στην άκρη της μπουκαπόρτας του πλοίου, αδυνατώντας να μπει μέσα, με αποτέλεσμα, επιβάτες και ναυτικοί να το σπρώξουν προς τα πίσω.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το βίντεο, οι ναυτικοί αλλά και κάποιοι επιβάτες έτρεξαν να επιβιβαστούν ρισκάροντας τις ζωές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός του πλοίου έμειναν επτά επιβάτες και τρία οχήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή