Χαλκιδική: Το ξέσπασμα του παππού της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

Η 8χρονη φαίνεται πως πνίγηκε την ώρα που στην πισίνα βρίσκονταν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο υπήρχαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Χαλκιδική: Το ξέσπασμα του παππού της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης
4'

Φως στην τραγωδία με τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής προσπαθούν να ρίξουν οι έρευνες των Αρχών, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη αναζητείται και από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί προκύπτουν ερωτήματα.

Σύμφωνα με τον ANT1, η 8χρονη φαίνεται πως πνίγηκε την ώρα που στην πισίνα βρίσκονταν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο υπήρχαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα.

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως - σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση - το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά».

Στην κατάθεσή της η ναυαγοσώστρια υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γύρω στη 13:00 το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, όπως μετέδωσε το Star.

Σύμφωνα με το Star, στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.

Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι και δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η πισίνα που πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα. Η κλίση της ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Επρόκειτο δηλαδή για πισίνα που ήταν για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού. Στις μικρές ηλικίες οι πισίνες θα έπρεπε να έχουν βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Ξεσπά ο παππούς: «Λένε ψέματα»

Ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού, μιλώντας στο Star, ξέσπασε καθώς υποστηρίζει πως το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα χωρίς να το δει κανείς, ενώ η αδερφή της την έψαχνε για αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο παππούς της 8χρονης πήγε το πρωί της Τετάρτης (14/8) στο ΑΤ Κασσάνδρας όπου έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική», είπε ο παππούς του κοριτσιού.

«Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», πρόσθεσε ο παππούς της 8χρονης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή