Αδιανόητο: Κάνουν πλιάτσικο στα καμένα σπίτια - Σύλληψη και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, ορισμένοι δίνουν τη χαριστική βολή στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, πραγματοποιώντας... πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους στη βορειοανατολική Αττική. Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι ζημιές, από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική.
3'

Περιπολίες στα καμένα πραγματοποιούν αστυνομικοί, καθώς, δυστυχώς όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι, συνήθως Ρομά όπως και τώρα, δεν διστάζουν να πραγματοποιούν πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες των συμπολιτών μας.

Ήδη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Ρομά στην οδό Μυλοποτάμου της Πεντέλης, ο οποίος έκλεβε ότι μπορούσε από καμένο σπίτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο σύνολο των πυρόπληκτων περιοχών.

Αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών επιτηρούν μέρα και νύχτα τις γειτονιές προκειμένου να αποτραπεί το πλιάτσικο. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή σε περιπολίες δυνάμεων της Ασφάλειας και της Τάξης (Άμεση Δράση, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ) να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές ου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική και όσοι κρίνονται ύποπτοι να τους απαγορεύεται η είσοδος στις πληγείσες περιοχές και να πραγματοποιούνται αμέσως προσαγωγές.

34 τα ακατάλληλα σπίτια - Ακόμη 44 πρέπει να επισκευαστούν

Με διαδικασίες εξπρές καταγράφονται οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, με στόχο οι πληγέντες να πάρουν στα χέρια τους τη βοήθεια από το κράτος. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 112 σπίτια, έχουν κριθεί ακατάλληλα 34. Στο Γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πληγέντες για να σταθούν στα πόδια τους έχουν και τους επιτήδειους που επιδόθηκαν σε πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην Πεντέλη είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αυτοψίες από τα συνεργεία του υπουργείου, 20 κλιμάκια, αποτελούμενα από μηχανικούς του υπουργείου της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών της το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα πεδία, στις περιοχές που έχουν πληγεί από την δασική πυρκαγιά.

Μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει σε ελέγχους 130 κτίρια, εκ των οποίων περισσότερα από 112 είναι κατοικίες, ενώ τα υπόλοιπα είναι αποθήκες, δημόσια κτίρια και επαγγελματικοί χώροι.

Συνολικά 34 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες, έχουν δηλαδή την κόκκινη ένδειξη έξω από την πόρτα τους, ενώ 44 χρήζουν επισκευής, ενώ τα υπόλοιπα είναι με πράσινο χρώμα, που σημαίνει ότι μπορεί να κατοικηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν ζημιές οι οποίες θα πρέπει να επισκευαστούν.

Επιπλέον, σε επίπεδο επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής έχουν καταγραφεί 22 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Η διαδικασία των αυτοψιών προϋποθέτει από τους πολίτες να υποβάλουν αίτηση στους δήμους.

Από τις 14 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση προς τους δήμους. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει από την ημερομηνία έναρξης της πυρκαγιάς 45 ημέρες, ενώ μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά μέσω e-mail.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατά τις πρώτες δύο ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 174 αιτήσεις και συνολικά, φιλοξενήθηκαν 649 πολίτες σε 39 ξενοδοχεία σε όλη την Αττική, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα επί του παρόντος.

Σχετικές ειδήσεις