Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία των δύο ασθενών με στρεπτόκοκκο Α

Οι δύο ασθενείς βρίσκονταν στην ίδια περιοχή της Ηλείας όπου νόσησαν και  κατέληξαν δύο άνδρες από επιθετικό διεισδυτικό στρεπτόκοκκο

Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία των δύο ασθενών με στρεπτόκοκκο Α
Αρχείου eurokinissi
1'

Εξιτήριο αναμένεται να λάβουν τη Δευτέρα, οι δύο ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου με συμπτώματα στρεπτόκοκκου της ομάδας Α.

Οι δύο ασθενείς βρίσκονταν στην ίδια περιοχή της Ηλείας όπου νόσησαν και κατέληξαν δύο άνδρες από επιθετικό διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος είχε αρχικά αποδοθεί σε τσίμπημα αράχνης. Ωστόσο όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η «Πελοπόννησος» στην περίπτωσή του το τσίμπημα της αράχνης δεν βγήκε τυχαία, καθώς πιθανολογείται ότι ή έντομο ή τρωκτικό τον δάγκωσε και ίσως του μετέδωσε και το βακτήριο του στρεπτόκοκκου

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην περιοχή της Ηλείας έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους ενώ δόθηκε η εντολή σε όλες τις μονάδες υγείας εφόσον εμφανιστούν ασθενείς με συμπτώματα που παραπέμπουν σε στρεπτόκοκκο να τους χορηγηθεί αμέσως αντιβίωση και να διακομισθούν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Την περασμένη χρονιά και αρχές της τρέχουσας, οι υγειονομικές αρχές είχαν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων διεισδυτικού στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή