Άνδρος: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου στο οποίο κινδύνευσαν οι επιβάτες

Συνελήφθη και απολύθηκε ο πλοίαρχος
2'

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση μετά το περιστατικό της παρ ολίγον τραγωδίας που σημειώθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν αναφέρεται πως συνελήφθη και απολύθηκε ο Πλοίαρχος αλλά και πως σταματούν τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως στο λιμάνι της Άνδρου έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με αποτέλεσμα το πλοίο να παρασυρθεί από τον κυματισμό και να βγει από το σημείο που «δένει».

Εκείνη τη στιγμή, οχήματα και επιβάτες ήταν σε διαδικασία επιβίβασης, ωστόσο, λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο πλοίαρχος του επιβατικού πλοίου να αποφασίσει να αναχωρήσει παρά το γεγονός πως δεν είχαν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες, με τον κίνδυνο πάντα, το πλοίο να παρασυρθεί με τη σειρά του και να πέσει στην προβλήτα.

Η 26χρονη οδηγός του ΙΧ «έσπασε» την σιωπή της και μίλησε στον Alpha για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζει κόσμο και αυτοκίνητο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο.», δήλωσε αρχικά η οδηγός.

«Ένιωσα, ότι θα πέσω στην θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βλέπω, ότι λένε πολλοί, γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί.», πρόσθεσε στη συνέχεια η 26χρονη.

Επιβάτιδα του πλοίου μίλησε στον Alpha και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές:

«Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στην θάλασσα. Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένα άτομο και είδε ότι ήταν δεμένο το αυτοκίνητο και φώναζε «τρέξτε, τσακιστείτε, βγείτε. Δεν μας έλεγε να περιμένουμε, να γίνει σωστή δουλειά, να δέσει.»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρει στον Alpha: «Δεν ξέρουμε τα πραγματικά γεγονότα, θα τα δούμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απόο τις αρμόδιες αρχές.».

Νωρίτερα το φως της δημοσιότητας είδε και νέο βίντεο:

https://www.tiktok.com/@giwtanikotsara/video/7403507186522967328

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους

Σχετικές ειδήσεις