Αθωώθηκε ο πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς

Πέρυσι, είχε συλληφθεί για εμπρησμό σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά.

Αθωώθηκε ο πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς
INTIME NEWS
1'

Ο πρώην εποχικός πυροσβέστης, ηλικίας 43 ετών, που πέρυσι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί για εμπρησμό σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά και είχε ομολογήσει συνολικά έξι εμπρησμούς στο νησί, προφυλακίσθηκε αλλά στη δίκη που διεξήχθη, αθωώθηκε!

Η ανακοίνωση ήταν η εξής: «Στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας».

Ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρώην εποχικός πυροσβέστης προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Σεπτέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επικαλούμενος τη σωματική του ανάγκη, απομακρυνόταν από τους συναδέλφους του και όταν επέστρεφε, τους έλεγε να απομακρυνθούν, πηγαίνοντας σε άλλο μέρος.

Τότε κι ενώ κανείς άλλος από το πλήρωμα δεν έβλεπε κάτι, εκείνος φώναζε «φωτιά, φωτιά» και όταν τον ρωτούσαν οι συνάδελφοι «πού τη βλέπεις;», εκείνος απαντούσε «εκεί όπου ήμασταν πριν». Χρησιμοποιούσε μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη για να βάζει φωτιές, τα οποία είναι βραδύκαυστα, ενώ δεν αφήνουν ίχνη.

Κατά την εκδίκαση της απόφασης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, ο άνδρας δήλωσε αθώος, ενώ οι μαρτυρίες κατηγορίας αλλά και η αρχική του ομολογία δεν ήταν αρκετά και το δικαστήριο εν τέλει τον αθώωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή