Φωτιά στην Ικαρία: Εκκενώσεις με πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Μαίνεται το μέτωπο

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8) σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας, ενώ γίνονται εκκενώσεις με πλωτά μέσα. Νωρίτερα, ήχησε και το 112.

Φωτιά στην Ικαρία: Εκκενώσεις με πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Μαίνεται το μέτωπο
1'

Πολύ δύσκολη η πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι στο Καμάρι Φούρων Κορσεών Ικαρίας. Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές με 4 οχήματα και 8 πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ με 1 ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 14:00 χτύπησε και το 112 και έγραφε «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».

fotia fourni - 1

στις 5 το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Μύκονος» μετέβησαν εκτάκτως τους Φούρνους επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Τέλος δύο καναντέρ συνδράμουν από αέρος στην κατάσβεση.

Παράλληλα, μεταβαίνει με το πλοίο Μεγαλόχαρη, ένα πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών πυροσβεστων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας με πέντε εθελοντές και ένα επανδρωμένο όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά και ιδιωτικά σκάφη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με πλωτό του Λιμενικού και άλλα 3 με ιδιωτικό σκάφος, προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων.

Η φωτιά είναι στην ευρύτερη περιοχή Καμάρι στη τοποθεσία Σκάφη και οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα από την Πολιτική Προστασία 112 για απομάκρυνση από το σημείο και μετάβασή τους προς τους Φούρνους (λιμάνι) και έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή