Αδειάζει η Χίος από τους επισκέπτες – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι για να μην επικρατήσει χάος

Τέλος στο μεγαλύτερο μέρος των καλοκαιρινών αδειών και ο κόσμος επιστρέφει σπίτι του.
1'

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στο λιμάνι της Χίου τόσο αύριο, Κυριακή 18 Αυγούστου όσο και την επόμενη Κυριακή (25/08), από τις 09:00 έως και τον απόπλου του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ», περί τις 11:30, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης επιβατικής κίνησης (επιβίβαση άνω των χιλίων ατόμων και φόρτωση άνω των 350 οχημάτων ΙΧ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση επί της οδού Νεωρείων έως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) όλων των οχημάτων που δεν ταξιδεύουν με το πλοίο, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την επιβίβαση των επιβατών και την φόρτωση των οχημάτων.

Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων που ταξιδεύουν, να φθάσουν στο λιμάνι τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά πριν τον κατάπλου του πλοίου, ήτοι στις 09:30.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους χώρους πέριξ του λιμεναρχείου Χίου, του τελωνείου Χίου και του ΚΥΕ Μπούρτζι, προκειμένου αυτοί οι χώροι να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση των οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν.