Φωτιά στους Φούρνους: Δύσκολη νύχτα στο νησί - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές στους Φούρνους Κορσεών καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει επεκταθεί.

Φωτιά στους Φούρνους: Δύσκολη νύχτα στο νησί - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς
1'

Δύσκολη είναι η νύχτα νησί των Φούρνων καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8) στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι, έχει επεκταθεί.

Σύμφωνα με το ikariaki.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα εναέρια μέσα βοήθησαν, με στοχευμένες ρίψεις, αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς οι άνεμοι στο νησί πνέουν πολύ ισχυροί.

Οι ρίψεις θα συνεχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχυθούν.

Σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Από την Ικαρία, στη μάχη με τη φωτιά συνδράμουν ένα όχημα εθελοντών με πέντε εθελοντές και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερις πυροσβέστες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή