Χαλκιδική: Η βουλγάρικη μαφία, η χρυσή επένδυση, οι μπράβοι και η παραγγελία που καθυστέρησε

Τι ερευνά η ασφάλεια αναφορικά με το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στη Χαλκιδική

Χαλκιδική: Η βουλγάρικη μαφία, η χρυσή επένδυση, οι μπράβοι και η παραγγελία που καθυστέρησε
5'

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά την επίθεση με πυροβολισμούς και μαχαίρια σε beach bar στη Χαλκιδική που περισσότερο παραπέμπει σε άγρια Δύση και λιγότερο στην ελληνική πραγματικότητα.

Όταν έφτασα εκεί ήταν σαν σκηνικό από επίθεση αυτοκτονίας. Σκεφτείτε 400 – 500 άτομα να προσπαθούν να φύγουν μαζικά από έναν χώρο. Αναποδογυρισμένα τραπέζια και κόσμος που ήθελε να γλιτώσει. Μαζί και οι τραυματίες στο πάτωμα», είπε στο voria.gr ο Ιωάννης Κολοκυθάς, διασώστης, ο οποίος κλήθηκε να να συνδράμει στη περίθαλψη των τραυματιών. Πρωταγωνιστές της χθεσινοβραδινής επίθεσης, ήταν μια ομάδα Βούλγαρων και ο επίσης Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα.

Ο διασώστης παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον 40χρονο που ήταν σοβαρά τραυματισμένος από σφαίρα στο στέρνο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στον Πολύγυρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ο καβγάς ξεκίνησε από μια ασήμαντη αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης μιας παραγγελίας, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως σχετίζεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις των ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι με τη βουλγάρικη μαφία. Το σενάριο αυτό εξετάζει η αστυνομία, παράλληλα με τη προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης όλων των εμπλεκομένων που πρόλαβαν να «γίνουν καπνός».

Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.

Τι εξετάζει η ασφάλεια

Στο κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ένας 41χρονος Βούλγαρος. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο πασίγνωστο κατάστημα την παρέα του. Ο ίδιος και άλλοι έξι. Το παρελθόν του συγκεκριμένου έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και ήδη το πληροφοριακό υλικό από το μεσημέρι ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Από την άλλη βρίσκεται ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Και οι δύο είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση του στο γνωστό beach bar της Χαλκιδικής, που είναι πολύ δημοφιλές ιδίως τα καλοκαίρια, έχει συζητηθεί έντονα στη γειτονική χώρα.

Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.

Επομένως, αυτό οδηγεί τις αρχές να πιστεύουν πως το ψάρι που δεν έφτασε στην ώρα του στο τραπέζι των Βούλγαρων, δεν ήταν παρά μόνο η αφορμή για να ξεκινήσει το αιματηρό επεισόδιο. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο, τον οποίο φαίνεται πως κακομεταχειρίστηκαν, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια.

Τι λένε στη Βουλγαρία

Η συμπλοκή πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν στο κατάστημα έσπευσαν οι ενισχύσεις που καλύπτουν την ασφάλεια του καταστήματος. Οι «security», όπως αναφέρονται σε βουλγαρικά δημοσιεύματα, κλήθηκαν τηλεφωνικά και σε ελάχιστα λεπτά πήγαν να απομακρύνουν από το κατάστημα την παρέα των επτά, μάλλον με χειρότερο τρόπο απ’ αυτόν που εκείνοι συμπεριφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό. Μάλιστα κατηγορούνται ότι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά 40χρονος Βούλγαρος και ελαφρά στο χέρι ένας 32χρονος ομοεθνής του και οι δύο από την παρέα των επτά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν τους πρόλαβαν, καθώς αφού προκλήθηκε ο πανικός φρόντισαν να φύγουν. Πληροφορίες έλεγαν πως πρόκειται για Έλληνες, ορισμένους ομογενείς. Η ασφάλεια ήδη έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο beach bar και περισυνέλλεξε για να εξεταστεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η αστυνομία της Χαλκιδικής άμεσα προχώρησε σε συλλήψεις των πέντε Βουλγάρων που δεν τραυματίστηκαν 30, 39, 40, 41 και 45 χρόνων. Από την πρώτη στιγμή και οι τρεις τραυματίες νοσηλευόμενοι, δηλαδή τα δύο άλλα μέλη της παρέας 32 και 40 χρόνων και ο 55χρονος ιδιοκτήτης φρουρούνταν από την αστυνομία. Μέχρι αργά τη νύχτα που σχηματιζόταν η δικογραφία για το επεισόδιο αναμενόταν να περιληφθούν στους συλληφθέντες και οι τραυματίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα λόγω της κατάστασής τους. Στην ίδια δικογραφία θα περιλαμβάνονται και στοιχεία, όσα έχουν βρεθεί, των ατόμων που κλήθηκαν να απομακρύνουν τους επτά.

Το επεισόδιο έχει ήδη κάνει θόρυβο στη γειτονική Βουλγαρία, όπου τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του αιματηρού επεισοδίου. Αρκετά ήταν μάλιστα τα βουλγαρικά δίκτυα που έσπευσαν στη Χαλκιδική για να καλύψουν το περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή