Γλίτωσαν τα χειρότερα στα Μέθανα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά

Μέθανα: Πρόλαβαν την φωτιά πριν απειλήσει οικισμούς 
1'

Μια άμεση και ευρεία κινητοποίηση απέτρεψε καταστροφή στα Μέθανα
μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως αναφέρει το saronicmagazine.gr, οι Αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 17 Αυγούστου στα Μέθανα, αποτρέποντας έτσι την εξάπλωσή της και πιθανές καταστροφικές συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις σήμανε συναγερμός, εναέρια μέσα έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και κατάφεραν να "πιάσουν" τη φωτιά στα πρώτα στάδια, πριν αυτή εξαπλωθεί και απειλήσει οικισμούς και μεγαλύτερες εκτάσεις. Η ταχύτητα αντίδρασης αποδείχθηκε καθοριστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνολικά, 10 εναέρια μέσα συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ από την Αργολίδα έσπευσαν σημαντικές δυνάμεις πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, συνολικά 55 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Η συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αποδείχθηκε κρίσιμη για την επιτυχία της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Τάσος Μούγιος, σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο, συνέβαλε στην αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.