Μαζική η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της χώρας

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, με την κίνηση στα λιμάνια της Αττικής να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ώρες.

Μαζική η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της χώρας
2'

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια. Η πρώτη άφιξη ήταν στη 1.15 τα ξημερώματα από τη Μύκονο, ενώ τη τελευταία θα γίνει στις 23.15 και πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει ταξιδιώτες από Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.
«Υπερωρίες» θα κάνουν, ωστόσο, και οι λιμενικοί και σε Ραφήνα και Λαύριο. Συγκεκριμένα, στο Λαύριο σήμερα είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσουν 9 δρομολόγια, από Κέα, Κύθνο, Μήλο, Σίφνο και Σέριφο.

Την ίδια στιγμή, στην Ραφήνα σήμερα αναμένονται συνολικά αφίξεις 13 πλοίων, από Μαρμάρι, Άνδρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο, Πάρο, και Σαντορίνη. Η πρώτη άφιξη ήταν του «Εύβοια ΣΤΑΡ», στις 9 το πρωί, από το Μαρμάρι, ενώ η τελευταία αναμένεται στις 23.30 και πρόκειται για το «Σούπερ Φέρρυ» που μεταφέρει ταξιδιώτες από την Άνδρο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση είναι ήδη αυξημένη στους δρόμους πέριξ του λιμένα Πειραιά.

Δεκαπενταύγουστος: Τα μέτρα για την επιστροφή των εκδρομέων

Ομοίως αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση στα εθνικά δίκτυα που οδηγούν στην είσοδο της Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία έχει απαγορεύσει την κίνηση φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων για σήμερα, από τις 16.00 έως τις 23.00.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

• συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),

• ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή