Καταρρακτώδης βροχή και πλημμύρες σε Κοζάνη και Ιωάννινα – Ζημιές από την ξαφνική κακοκαιρία

Ο καιρός άλλαξε απότομα στο βορειοδυτικό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας.
epiruspost.gr
1'

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στο βορειοδυτικό τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με κατοίκους της Κοζάνης και των Ιωαννίνων να καταγράφουν τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα (18/08).

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη και μεγάλη σε χρονική διάρκεια καταιγίδα που σάρωσε το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για σπίτια που πλημμύρισαν, κυρίως στα χαμηλά σημεία της πόλης, αλλά και στο Νεοχωρόπουλο.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα εντονότερα προβλήματα να σημειώνονται στην Μακαρίου. Στο ύψος του παιδικού σταθμού, του ΚΕΠΑΒΙ και της Πυροσβεστικής ο δρόμος έγινε απροσπέραστος με το ύψος του νερού στο οδόστρωμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και σε ένα τμήμα της Γαριβάλδη όπου ακινητοποιήθηκε και όχημα λόγω του νερού που συγκεντρώθηκε στο οδόστρωμα.

Μικρότερης έκτασης προβλήματα υπήρξαν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης καθώς τα φρεάτια συγκέντρωσαν φύλλα δέντρων και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να κλείσουν. Η πόλη που για μέρες ζούσε τον καύσωνα, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σφοδρή καταιγίδα και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στον Μικρόβαλτο Σερβίων, στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας. Κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να τραβούν εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενόσω οι ουρανοί στην περιοχή άνοιγαν και η ορατότητα περιοριζόταν.