Μαγνησία: «Θρίλερ» ο θάνατος του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση - Η σχέση του με τον χώρο των ναρκωτικών

Η «χρυσή» κληρονομιά και τα «πάρε δώσε» με τον χώρο των ναρκωτικών
3'

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, που αγνοούνταν από τον Απρίλιο του 2024 και η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε δύσβατο σημείο της Μαγνησίας πριν δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας με πιθανό κίνητρο το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε σε μετρητά το θύμα, μετά την πώληση ακινήτου του, δύο μήνες πριν την εξαφάνισή του.

Εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία;

Φως στα αίτια θανάτου, αναμένεται, να ρίξει η νεκροψία που θα γίνει σήμερα Δευτέρα (19/8) από τον ιατροδικαστή και θα κρίνει αν είναι εγκληματική ενέργεια, αυτοκτονία, ή ατύχημα.

Ο εντοπισμός του πτώματος

Το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8), οι κάτοικοι του Πτελεού “παγώνουν” με τον εντοπισμό της σορού του άτυχου 49χρονου.

Αρχικά, διακινείται η πληροφορία ότι η σορός του ήταν δεμένη με ζώνη, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για τη ζώνη του παντελονιού του, η οποία είχε υποχωρήσει όσο το κορμί του 49χρονου έλιωνε. Ιατροδικαστής φτάνει στο σημείο. Εξετάζει τη σορό, δεν βλέπει εκ πρώτης όψεως ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο δε μπορεί να την αποκλείσει. Η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας για νεκροτομή που θα γίνει αύριο Δευτέρα, ώστε να πέσει άπλετο φως στα αίτια του θανάτου του.

Τρία είναι τα σενάρια. Το πρώτο, ο Γιάννης να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από κάποιο κοντινό του πρόσωπο που εμπιστευόταν. Το δεύτερο, να πρόκειται για αυτοκτονία και το τρίτο να έγινε κάποιο ατύχημα και να έπεσε στο κενό. Το τρίτο σενάριο εμφανίζεται ως το πιο αδύναμο προς το παρόν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αναστάσιος Ντούγκας απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι χρήσιμο σχετικά με την υπόθεση να μιλήσει στις Αρχές ή στον ίδιο, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση που έχει πλέον έντονα τα χαρακτηριστικά του θρίλερ.

Η κληρονομιά και τα χρέη

«Την Τρίτη τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στην πλατεία και ψώνιζε. Από εκεί και πέρα τον κάλεσα άλλες τρεις φορές και δεν μου απάντησε. Μιλήσαμε στις 12 το μεσημέρι και μου είπε ότι περπάταγε. Του ζήτησα να μου πει που βρισκόταν για να πάω να τον πάρω αλλά θα γυρνούσε σπίτι όπως μου είπε. Το βράδυ τον έπαιρνα και εγώ και ο Νίκος αλλά ήταν κλειστό. Το τελευταίο στίγμα του όπως μας είπε η αστυνομία ήταν από Πτελεό προς Λεύκη», λέει η θεία του χαρακτηριστικά.

«Αυτό που του στοίχισε πιο πολύ ήταν ο θάνατος της μητέρας του γιατί ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Είχε πάρει κάποια χρήματα από μια κληρονομιά και είχε σκοπό να πάει να δουλέψει, να πάρει ένα σπίτι στον Βόλο. Είχε όνειρα. Δεν περιμέναμε με τίποτα να εξαφανιστεί. Τώρα αν τα χρήματα που είχε πάρει οδήγησαν στην εξαφάνισή του δεν μπορώ να το ξέρω αλλά το μυαλό μου εξετάζει και αυτό το σενάριο γιατί το είχε συζητήσει με άτομα που έκανε παρέα. Περιμένω όμως να δω και την έρευνα της αστυνομίας», ανέφερε.

Όπως αναφέρει η «Espresso», το θύμα είχε διαφορές με άτομα από τον χώρο των ναρκωτικών, στα οποία χρωστούσε χρήματα, παρά την κληρονομιά που έλαβε.

Σχετικές ειδήσεις