95χρονος αθλητής από την Κω κατέρριψε τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου

Ο ίδιος είναι ο γηραιότερος αθλητής που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

95χρονος αθλητής από την Κω κατέρριψε τρία παγκόσμια ρεκόρ στίβου
kosnews24
1'

Ένας 95χρονος πρωταθλητής από την Κω τιμήθηκε με τρία αναμνηστικά διπλώματα για κάθε ρεκόρ που έσπασε.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ τιμήθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου (World Masters Athletics) που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Τα διπλώματα αυτά παραδοσιακά δίνονται μόνο σε αθλητές που καταρρίπτουν παγκόσμια ρεκόρ.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δηλώνει ότι τα αναμνηστικά αυτά έχουν μια αξία που είναι ιδιαίτερα συμβολική και συναισθηματική.

Για τον ίδιο αντιπροσωπεύουν την επίσημη αναγνώριση των επιτευγμάτων του, ιδιαίτερα δείχνουν την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που απαιτούνται για να φτάσει κανείς στην κορυφή, ειδικά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Αποτελούν ένα κομμάτι της κληρονομιάς του, υπενθυμίζοντας μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στους γύρω του.

Ο ίδιος είναι ο γηραιότερος αθλητής που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων και αποτελεί μια από τις πιο διακεκριμένες και αναγνωρίσιμες αθλητικές προσωπικότητες στους αγώνες στο Γκέτεμποργκ.

Οι υπόλοιποι αθλητές δεν χάνουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, αναγνωρίζοντας τον ως παράδειγμα προς μίμηση.

Τα τρία διπλώματα που του απονεμήθηκαν αφορούν τρία παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψε τον περασμένο Μάρτιο στο Τορούν της Πολωνίας, με τη βοήθεια του προπονητή του και βετεράνου αθλητή, Στέργου Χατζηστέργου.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ αποτελεί σύμβολο τόσο για τους νέους όσο και τους βετεράνους αθλητές καθώς δείχνει την αφοσίωση και το πάθος του για το στίβο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή