Χαλκιδική: Τα δυο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές - Πώς πνίγηκε η Αγγελική

Στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε.
3'

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον πνιγμό της 8χρονης Αγγελικής σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το τραγικό συμβάν τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται.

Τα σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης είναι δύο:

Το πρώτο σενάριο είναι να πνίγηκε το κοριτσάκι την ώρα που βρισκόντουσαν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς, και το δεύτερο είναι να αποχώρησαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή, να επέστρεψε μόνη της η 8χρονη χωρίς επίσης να την αντιληφθεί κανένας.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία των παιδιών φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή της πως καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την απουσία του παιδιού.

Ειδικότερα, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε άρχισε να την αναζητά μόνη της, δίχως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα.

Το εξοργιστικό μήνυμα που έστειλε η κατασκήνωση στους γονείς της 8χρονης που πνίγηκε

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στη Χαλκιδική, όπου η 8χρονη Αγγελική έχασε τη ζωή της στην πισίνα της κατασκήνωσης που βρισκόταν.

Και ενώ η οικογένεια του κοριτσιού παραμένει συντετριμμένη από το τραγικό περιστατικό οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν μαζί της και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Όπως υπογράμμισε στο OPEN ο παππούς της άτυχης 8χρονης: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτα άλλο».

Η οργή των συγγενών ωστόσο ξεχειλίζει καθώς μέχρι σήμερα θεωρούν πως δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας στην κατασκήνωση αλλά και για το πως το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό στην πισίνα. Παράλληλα αναμένεται να στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου. «Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί» ανέφερε ο Άγγελος Καζάζης, παππούς της 8χρονης.

Η άτυχη Αγγελική ήταν τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας

Το άτυχο κοριτσάκι βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας, όπου δεν το αναζήτησε κανείς παρά μόνο όταν άρχισε να την ψάχνει η αδελφή της.

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση- το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Σχετικές ειδήσεις