Τήλος: Συγκλονίζει η εξομολόγηση του λιμενικού που έσωσε παγιδευμένο προσφυγόπουλο 50 ημερών

Συγκίνηση στην κοινή γνώμη με την ιστορία διάσωσης του 50 ημερών προσφυγόπουλου βρέφους στην Τήλο

Τήλος: Συγκλονίζει η εξομολόγηση του λιμενικού που έσωσε παγιδευμένο προσφυγόπουλο 50 ημερών
2'

Συγκλονίζει η ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, σχετικά με την διάσωση ενός βρέφους μεταναστών, που ήταν εγκλωβισμένο επί τρεις ημέρες στο βουνό και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με θαλασσινό νερό.

Οι εθελοντές, οι λιμενικοί, οι άνθρωποι του Δήμου και η κοινότητα του νησιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να σώσουν το βρέφος, που του δόθηκε το όνομα “Ιωνάς”, καθώς το παρομοίασαν με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Η συγκίνηση της κοινής γνώμης ήταν μεγάλη, ιδίως για τον Κρητικό λιμενικό Γιάννη Κουφάκη, που συμμετείχε στη διάσωση. Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στο περιστατικό και απέδωσε τα εύσημα στους συναδέλφους του.

Η ανάρτηση του λιμενικού

«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ.

Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ’ ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου… καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας! Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό…

Τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους! Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε κ πάλι!».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή