Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Η τραγωδία στην κατασκήνωση κράτησε ανοιχτό το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Πώς το τέρας της γραφειοκρατίας στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο στο Πευκοχώρι
5'

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και προκαλεί αίσθηση, προχωράει το Newsbomb.gr λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική με θύμα έναν 19χρονο.

Ο ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ Κ.Ε. (γεννημένος το 1966) μετέβη σε ιδιωτικό οικόπεδο, δηλαδή το είχε νοικιάσει από ιδιώτη και το έστησε με την επωνυμία «NTINOS ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ», χωρίς να κάνει τη γνωστοποίηση στον Δήμο.

Η δημοτική αρχή έμαθε για την ύπαρξή του λούνα παρκ στις 12 Ιουλίου από έγγραφο που της έστειλε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε γνωστοποίηση της λειτουργίας του!

Ο δήμος Κασσάνδρας αρχίζει τη διαδικασία επιβολής προστίμου 30.000 ευρώ και μετά από σύγκλιση δημοτικής επιτροπής, να σφραγιστεί το λούνα παρκ ενώ είχε γίνει αντέγκληση στον ιδιοκτήτη.

Όμως έγινε το τραγικό περιστατικό στην κατασκήνωση στην Χαλκιδική και τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα, η υπόθεση πήγε πίσω καθώς υπήρχε στην δημοτική αρχή μόλις... ένας υπάλληλος για να τη χειριστεί!

Κάπως έτσι το μοιραίο λούνα παρκ έμεινε ανοιχτό...

Αυτός είναι ο 19χρονος που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Τραγωδία στη Χαλκιδική το βράδυ της Δευτέρας με έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του μετά από δυστύχημα σε λούνα παρκ.

Ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στο «Crazy Dance», όταν το κάθισμά του ξεκόλλησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από μεγάλο ύψος ενώ τραυματίστηκε και ο μικρός αδερφός του.

Μάλιστα, όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της μητέρας των παιδιών, η οποία σε κατάσταση σοκ δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη.

Αυτός είναι ο άτυχος 19χρονος:

«Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε...»

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο χειριστής του μηχανήματος, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά το δυστύχημα, φέρεται να είπε στον 19χρονο και τον αδερφό του όταν ανέβηκαν στο παιχνίδι «Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε...».

Δυστυχώς, το κάθισμα που καθόταν ο 19χρονος και ο αδερφός του έσπασε, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι ενώ ο μικρότερος αδερφός του κρατιόταν για να μην πέσει από κομμάτια σίδερου.

Φωτογραφία ντοκουμέντο με το ξεκολλημένο κάθισμα

Σοκ στη Χαλκιδική καθώς 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Πολύγυρου.

Μια φωτογραφία από τα social media δείχνει το ξεκολλημένο κάθισμα από το crazy dance, το παιχνίδι όπου επέβαινε ο νεαρός.

Δείτε την εικόνα:

Μια μάνα χαροκάηκε, έκλεισε ένα σπίτι, ψάχνουμε τον υπεύθυνο», δήλωσε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά στο Newsbomb.gr

Σοκ επικρατεί σε όλη τη χώρα με το άκουσμα της είδησης πως ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του σε τραγικό ατύχημα, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, παρουσία της οικογένειάς του.

H Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε στο Newsbomb.gr αναφορικά με το θανατηφόρο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Για το αν το λούνα παρκ ήταν αδειοδοτημένο η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Αυτά τα λουνα παρκ δεν παίρνουν άδειες, παίρνουν γνωστοποιήσεις. Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο λουνα παρκ κάθε χρόνο παίρνει γνωστοποίηση από τον Δήμο, ωστόσο φέτος δεν πήρε καμία γνωστοποίηση, δεν ρώτησε κανέναν, απλά το έστησε. Τα μηχανήματα δεν ήταν αδειοδοτημένα. Ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων καιρό πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα».

Αναφορικά με τον χειριστή του παιχνιδιού η Δήμαρχος δεν γνωρίζει κάτι περαιτέρω.

Σε κατάσταση σοκ μάλιστα η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Μια μάνα χαροκάηκε, έκλεισε ένα σπίτι. Δεν έχω λόγια. Ψάχνουμε να βρούμε τον υπεύθυνο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε στον αέρα»

Νέες, σοκαριστικές πληροφορίες για την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όταν ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του αφότου έσπασε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες σε λούνα παρκ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές της τραγωδίας. «Ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» περιέγραψε σοκαρισμένος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα, όπως εξελίχθηκε, σημειώθηκε στο Πευκοχώρι, όπου ο άτυχος 19χρονος παραθέριζε με την οικογένειά του.

O 19χρονος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος καθώς το παιχνίδι (crazy dance) όπου επέβαινε με τον αδερφό του έσπασε, με το κάθισμα όπου κάθονταν να ξεκολλάει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του 19χρονου.

Έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος του λούνα παρκ ενώ δεν έχει συλληφθεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

Τη σορό του νεαρού με καταγωγή από τη Βέροια θα παραλάβει η οικογένεια του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σχετικές ειδήσεις