Παράταση της προθεσμίας εξαργύρωσης των vouchers του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» ζητά η ΕΒΕΘ

«Μόνο για μία επιχείρηση - μέλος του ΕΒΕΘ που έθεσε υπόψη μας το πρόβλημα, η απωλεσθείσα επιχορήγηση είναι της τάξης των 16.000 ευρώ» τονίζεται στην επιστολή.

Παράταση της προθεσμίας εξαργύρωσης των vouchers του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» ζητά η ΕΒΕΘ
1'

Την παράταση της προθεσμίας εξαργύρωσης των vouchers του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που έχουν λάβει επιχειρήσεις για την αντικατάσταση της Ειδικής Ασφαλής Φορολογικής Διάταξης Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ), η οποία πρέπει να γίνει μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ζητά, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), την οποία υπογράφει ο Α αντιπρόεδρός του, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Στην επιστολή, επισημαίνεται ότι το ΕΒΕΘ έχει γίνει αποδέκτης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει λόγω της αδυναμίας της εμπρόθεσμης εξυπηρέτησης των μελών του φορέα από τους συνεργαζόμενους προμηθευτές.

Όπως εξηγείται, η προθεσμία εξαργύρωσης των vouchers για συγκεκριμένες κατηγορίες ενεργειών, εξέπνευσε στις 30/6 και σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που έπρεπε να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό συστημάτων, δεν κατέστη εφικτή η αξιοποίηση του προγράμματος. «Μόνο για μία επιχείρηση - μέλος του ΕΒΕΘ που έθεσε υπόψη μας το πρόβλημα, η απωλεσθείσα επιχορήγηση είναι της τάξης των 16.000 ευρώ», τονίζεται στην επιστολή.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΘ ζητά να παραταθεί η προθεσμία εξαργύρωσης των σχετικών vouchers, «καθώς κάτι τέτοιο θα είναι επωφελές για πολλές επιχειρήσεις και για την ελληνική οικονομία γενικότερα».

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή