Χαλκιδική: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον αδόκητο χαμό του 19χρονου στο λούνα παρκ

Το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, με τον θάνατο ενός 19χρονου, φέρνει στο φως το «μπάχαλο» που ισχύει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων αυτού του τύπου.

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον αδόκητο χαμό του 19χρονου στο λούνα παρκ
6'

Μπαλάκι ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, με τον Δήμο Κασσάνδρας να νίπτει τας χείρας του, το υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκαθαρίζει ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τις αδειοδοτήσης και την επιχείρηση να λειτουργεί, μέχρι τη μοιραία στιγμή, χωρίς άδεια από πουθενά!

Ο άτυχος 19χρονος που επέβαινε στο παιχνίδι (crazy dance) εκσφενδονίστηκε από την περιστρεφόμενη καρέκλα του σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος, αφότου εκσφενδονίστηκε από την περιστρεφόμενη καρέκλα που βρισκόταν.

Η στιγμή που καταφθάνει το ασθενοφόρο στο σημείο:

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου μηχανήματος, ο οποίος οδηγείται αυτή την ώρα στο Α.Τ. Κασσάνδρας.

H Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε στο Newsbomb.gr αναφορικά με το θανατηφόρο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Για το αν το λούνα παρκ ήταν αδειοδοτημένο η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Αυτά τα λουνα παρκ δεν παίρνουν άδειες, παίρνουν γνωστοποιήσεις. Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο λουνα παρκ κάθε χρόνο παίρνει γνωστοποίηση από τον Δήμο, ωστόσο φέτος δεν πήρε καμία γνωστοποίηση, δεν ρώτησε κανέναν, απλά το έστησε. Τα μηχανήματα δεν ήταν αδειοδοτημένα. Ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων καιρό πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα».

Σε κατάσταση σοκ μάλιστα η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Μια μάνα χαροκάηκε, έκλεισε ένα σπίτι. Δεν έχω λόγια. Ψάχνουμε να βρούμε τον υπεύθυνο».

Ωστόσο, το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του λίγο αργότερα, «αδειάζει» τη δήμαρχο, αφού ξεκαθαρίζει ότι για τις σχετικές αδειοδοτήσεις υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα–παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Το ΑΤ Κασσάνδρας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα ενώ θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Η τραγωδία στην κατασκήνωση κράτησε ανοιχτό το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και προκαλεί αίσθηση, προχωράει το Newsbomb.gr λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική με θύμα έναν 19χρονο.

Ο ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ Κ.Ε. (γεννημένος το 1966) μετέβη σε ιδιωτικό οικόπεδο, δηλαδή το είχε νοικιάσει από ιδιώτη και το έστησε με την επωνυμία «NTINOS ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ», χωρίς να κάνει τη γνωστοποίηση στον Δήμο.

Η δημοτική αρχή έμαθε για την ύπαρξή του λούνα παρκ στις 12 Ιουλίου από έγγραφο που της έστειλε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε γνωστοποίηση της λειτουργίας του!

Ο δήμος Κασσάνδρας αρχίζει τη διαδικασία επιβολής προστίμου 30.000 ευρώ και μετά από σύγκλιση δημοτικής επιτροπής, να σφραγιστεί το λούνα παρκ ενώ είχε γίνει αντέγκληση στον ιδιοκτήτη.

Όμως έγινε το τραγικό περιστατικό στην κατασκήνωση στην Χαλκιδική και τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα, η υπόθεση πήγε πίσω καθώς υπήρχε στην δημοτική αρχή μόλις... ένας υπάλληλος για να τη χειριστεί!

Κάπως έτσι το μοιραίο λούνα παρκ έμεινε ανοιχτό...

«Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε...»

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο χειριστής του μηχανήματος, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά το δυστύχημα, φέρεται να είπε στον 19χρονο και τον αδερφό του όταν ανέβηκαν στο παιχνίδι «Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε...».

Δυστυχώς, το κάθισμα που καθόταν ο 19χρονος και ο αδερφός του έσπασε, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι ενώ ο μικρότερος αδερφός του κρατιόταν για να μην πέσει από κομμάτια σίδερου.

Φωτογραφία ντοκουμέντο με το ξεκολλημένο κάθισμα

Σοκ στη Χαλκιδική καθώς 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Πολύγυρου.

Μια φωτογραφία από τα social media δείχνει το ξεκολλημένο κάθισμα από το crazy dance, το παιχνίδι όπου επέβαινε ο νεαρός.

Δείτε την εικόνα:

1724133203344-446815009-Clipboard_08-20-2024_01.jpg

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε στον αέρα»

Νέες, σοκαριστικές πληροφορίες για την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όταν ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του αφότου έσπασε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες σε λούνα παρκ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές της τραγωδίας. «Ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» περιέγραψε σοκαρισμένος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα, όπως εξελίχθηκε, σημειώθηκε στο Πευκοχώρι, όπου ο άτυχος 19χρονος παραθέριζε με την οικογένειά του.

O 19χρονος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος καθώς το παιχνίδι (crazy dance) όπου επέβαινε με τον αδερφό του έσπασε, με το κάθισμα όπου κάθονταν να ξεκολλάει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του 19χρονου.

Έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος του λούνα παρκ ενώ δεν έχει συλληφθεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

Τη σορό του νεαρού με καταγωγή από τη Βέροια θα παραλάβει η οικογένεια του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή