Καλάθι του Μαθητή: Πότε κάνει «πρεμιέρα», πόσο θα διαρκέσει, τα είδη που περιλαμβάνονται

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το «Καλάθι του Μαθητή».

Καλάθι του Μαθητή: Πότε κάνει «πρεμιέρα», πόσο θα διαρκέσει, τα είδη που περιλαμβάνονται
1'

O υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος συγκάλεσε άμεση σύσκεψη για το «Καλάθι του Μαθητή», στο οποίο συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδος Καλλιόπη Σκάγια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος Κώστας Γεράρδος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Μασούτης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Απόστολος Πεταλάς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος στους φορείς της αγοράς τόνισε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί την ελληνική οικογένεια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα για τα μαθήματά τους. «Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα σχολικά είδη.

«Για το σκοπό αυτό συγκροτούμε το καλάθι με τα σχολικά είδη από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου», σημείωσε και επισήμανε πως «τα σχετικά προϊόντα εντάσσονται στις διατάξεις για το πλαφόν κέρδους και για αυτό θα υπάρξουν άμεσα έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ». Το ανώτερο πρόστιμο για σχετικές παραβάσεις έχει πενταπλαστιαστεί και έχει ανέβει στα 5 εκατ. ευρώ μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα προϊόντα που εμπεριέχονται στο Καλάθι του Μαθητή

Σχολικές τσάντες

Κασετίνες Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)

Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές

Στυλό

Γόμες

Ξύστρες

Διαβήτες

Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)

Φωτοτυπικό χαρτί

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή