Φρίκη στο λούνα παρκ: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον χειριστή

Χαλκιδική -Λούνα Παρκ: Ο άτυχος 19χρονος που επέβαινε στο παιχνίδι (crazy dance) εκσφενδονίστηκε από την περιστρεφόμενη καρέκλα 
4'

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ακαριαίο θάνατο.

Σάπια σίδερα και οργή

Σύμφωνα με το OPEN σάπια σίδερα στήριζαν το «φονικό» παιχνίδι, ενώ ο αδελφός του θύματος είπε πως ο υπεύθυνος πριν ξεκινήσει το παιχνίδι τους είπε να αλλάξουν θέση.

"Βρείτε τον δήμαρχο που έδινε άδεια σε τέτοια παιχνίδια, βρείτε τους γιατί θα τους βρω εγώ", ξέσπασε ο πατέρας

Μπαλάκι ευθυνών

Στο μεταξύ το μπαλάκι ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, συνεχίζεται με τον Δήμο Κασσάνδρας να νίπτει τας χείρας του, το υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκαθαρίζει ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τις αδειοδοτήσης και την επιχείρηση να λειτουργεί, μέχρι τη μοιραία στιγμή, χωρίς άδεια από πουθενά!

Ο άτυχος 19χρονος που επέβαινε στο παιχνίδι (crazy dance) εκσφενδονίστηκε από την περιστρεφόμενη καρέκλα του σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος, αφότου εκσφενδονίστηκε από την περιστρεφόμενη καρέκλα που βρισκόταν.

Παρουσιάστηκε στο τμήμα ο χειριστής

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Κιλκίς ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου μηχανήματος, ο οποίος οδηγείται αυτή την ώρα στο Α.Τ. Κασσάνδρας.

H Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε στο Newsbomb.gr αναφορικά με το θανατηφόρο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Για το αν το λούνα παρκ ήταν αδειοδοτημένο η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Αυτά τα λουνα παρκ δεν παίρνουν άδειες, παίρνουν γνωστοποιήσεις. Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο λουνα παρκ κάθε χρόνο παίρνει γνωστοποίηση από τον Δήμο, ωστόσο φέτος δεν πήρε καμία γνωστοποίηση, δεν ρώτησε κανέναν, απλά το έστησε. Τα μηχανήματα δεν ήταν αδειοδοτημένα. Ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων καιρό πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα».

Σε κατάσταση σοκ μάλιστα η κυρία Χαλκιά δήλωσε: «Μια μάνα χαροκάηκε, έκλεισε ένα σπίτι. Δεν έχω λόγια. Ψάχνουμε να βρούμε τον υπεύθυνο».

Ωστόσο, το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του λίγο αργότερα, «αδειάζει» τη δήμαρχο, αφού ξεκαθαρίζει ότι για τις σχετικές αδειοδοτήσεις υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα–παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Το ΑΤ Κασσάνδρας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα ενώ θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Η τραγωδία στην κατασκήνωση κράτησε ανοιχτό το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και προκαλεί αίσθηση, προχωράει το Newsbomb.gr λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική με θύμα έναν 19χρονο.

Ο ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ Κ.Ε. (γεννημένος το 1966) μετέβη σε ιδιωτικό οικόπεδο, δηλαδή το είχε νοικιάσει από ιδιώτη και το έστησε με την επωνυμία «NTINOS ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ», χωρίς να κάνει τη γνωστοποίηση στον Δήμο.

Η δημοτική αρχή έμαθε για την ύπαρξή του λούνα παρκ στις 12 Ιουλίου από έγγραφο που της έστειλε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε γνωστοποίηση της λειτουργίας του!

Σχετικές ειδήσεις