Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12
3'

Σε 32 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

Από αυτές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, για τη διαχείριση των 10 εξ αυτών χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

  1. Στις 11:04, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Στριγανιά Αιτωλοακαρνανίας. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 6 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.
  2. Στις 11:43, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, ειδικό όχημα χημικών ξηρής σκόνης, βραχιονοφόρο και 2 ελικόπτερα. Συνέδραμε επίσης και κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια Αττικής για έλεγχο ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Στις 12:09 εστάλη μήνυμα 112 για καπνούς στην περιοχή, προκειμένου οι κάτοικοι να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.
  3. Στις 13:26, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρος Πολυκάστρου Κιλκίς. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
  4. Στις 14:36, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρούσσα Δράμας. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 1 ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.
  5. Στις 15:10, πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή Χανιώτη του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και1 ελικόπτερο. Συνέδραμαν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  6. Στις 15:56, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Έχει ελεγχθεί.
  7. Στις 16:07, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Πουρνάρι, στο Κορωπί Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 30 λεπτά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 2 ελικόπτερα και εθελοντές.
  8. Στις 16:48, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βρονταμάς Λακωνίας. Η φωτιά οριοθετήθηκε σε 1 ώρα και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, εθελοντές και 1 ελικόπτερο.
  9. Στις 17:04, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Προφάρτα, στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 30 λεπτά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και εθελοντές..
  10. Στις 16:45, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Σκλήθρο Φλώρινας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17.50, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.