«Λούνα παρκ» οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα – Πειθαρχική έρευνα για τη δήμαρχο

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης υποστήριξε πως είναι επαγγελματίας εδώ και 20 χρόνια, πως στα παιχνίδια του λούνα παρκ γίνεται τακτικά συντήρηση - Τι υποστηρίζει η Δήμαρχος 

«Λούνα παρκ» οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα – Πειθαρχική έρευνα για τη δήμαρχο
2'

Την πλέον αλγεινή εντύπωση στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ προκαλεί η αλληλομετάθεση ευθυνών.

Σύμφωνα με το Star πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε για την δήμαρχο Κασσάνδρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ζητάει όλα τα έγγραφα για τις πιστοποιήσεις του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με το MEGA στα δικαστήρια Πολυγύρου οδηγήθηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χείριστης του μοιραίου μηχανήματος που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο.
Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, που τραυματίστηκε θανάσιμα χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου ο 19χρονος, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 20/08. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, είχε τραπεί σε φυγή αμέσως μετά το περιστατικό.

Για το περιστατικό συνελήφθη και ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι δυο τους οδηγήθηκαν τη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι. Η εισαγγελέας σύμφωνα με την ΕΡΤ, έκρινε ότι είναι ελλιπής ο φάκελος, με τον οποίο παραπέμφθηκαν και γι αυτό θεωρεί ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης υποστήριξε πως είναι επαγγελματίας εδώ και 20 χρόνια, πως στα παιχνίδια του λούνα παρκ γίνεται τακτικά συντήρηση και πως στα δεν έχει ξανασυμβεί κάποιο αντίστοιχο δυστύχημα.

Τι υποστήριξε η δήμαρχος Κασσάνδρας

Τη δική της θέση για όλο το ζήτημα παρέθεσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Δεν είπα πως υπεύθυνος για τον έλεγχο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης», είπε η δήμαρχος στον SKAI.

Για την επιχείρηση είπε ότι «ήταν εντελώς παράνομη» και πως η τελευταία άδεια ήταν το 2023, ενώ κατήγγειλε ότι δεν έχει εγκριθεί δημοτική αστυνομία, κάτι που δυσχεραίνει τους ελέγχους. «Είναι χιλιάδες οι επιχειρήσεις στο δήμο Κασσάνδρας, είναι πολύ δύσκολο κάθε μια που ανοίγει να στέλνουμε έναν υπάλληλο», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή