Όταν η διασκέδαση γίνεται τρόμος: Τα δυστυχήματα σε λούνα παρκ που συγκλόνισαν τη χώρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο δυστύχημα συμβαίνει σε λούνα παρκ με θύμα νεαρά παιδιά

Όταν η διασκέδαση γίνεται τρόμος: Τα δυστυχήματα σε λούνα παρκ που συγκλόνισαν τη χώρα
2'

Μνήμες από τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε λούνα παρκ ξύπνησε το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Χαλκιδική με θύμα τον 19χρονο Γιάννη.

Σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού αλλά και του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μετά την απολογία τους.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας έκρινε ότι ο φάκελος με τον οποίο παραπέμφθηκαν είναι ελλιπής για το λόγο αυτό θεωρεί ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει και πειθαρχική έρευνα σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας.

Τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν τη χώρα μας

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία ας θυμηθούμε δύο ακόμη τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν επίσης σε λούνα παρκ και βύθισαν στο πένθος τη χώρα μας.

Απρίλιος του 2014. Ένα 13χρονο αγόρι βρίσκει τραγικό θάνατο στην Αργυρούπολη όταν μία από τις φουσκωτές μπάλες βγήκε εκτός πορείας λόγω του ισχυρού αέρα. Σοβαρά τραυματίας και η αδερφή του η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπως προέκυψε το παιχνίδι λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Πρωτόδικα η δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση – μαμούθ στην οικογένεια του θύματος.

Αύγουστος του 2019 στον Βόλο. Το παιχνίδι «χαλί» πάνω στο οποίο βρισκόταν μία 14χρονη ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Το σώμα του ανήλικου κοριτσιού εκσφενδονίστηκε και κατέληξε σε άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν η 76χρονη ιδιοκτήτρια αλλά και ο χειριστής που είχε την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή