Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις από τη δήμαρχο - «Η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα»

«Το λούνα παρκ δεν πήρε άδεια λειτουργίας», είπε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά
2'

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το θανατηφόρο ατύχημα που εκτυλίχθηκε χθες (20/08) σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα ο 19χρονος Γιάννης να χάσει τη ζωή του.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας μιλώντας στο Mega εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου νεαρού λέγοντας πως και η ίδια είναι γονιός και καταλαβαίνει τον πόνο της απώλειας ενός παιδιού.

Αναφορικά με τις άδειες η δήμαρχος δήλωσε: «Δεν έχουμε δημοτική αστυνομία. Φέτος μας ενέκριναν 11 αστυνομικούς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν έρθει. Ο Δήμος Κασσάνδρας δεν έχει ελεγκτικό μηχανισμό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί για 1,5 μήνα το καλοκαίρι και μέχρι πέρυσι έπαιρνε κανονικά τις άδειές του. Ο φάκελός του δεν ήταν ελλιπής, δεν κατέθεσε τίποτα. Δεν πήρε άδεια λειτουργίας. Ο νόμος δυστυχώς δεν δίνει το δικαίωμα στο δήμο να κλείσει μία επιχείρηση που δεν κάνει γνωστοποίηση».

Συνεχίζοντας σχετικά με τη δικαιοδοσία που έχει ο δήμος είπε: «Από τη στιγμή που μια επιχείρηση κάνει ανάρτηση στη πλατφόρμα θεωρείται πως έχει άδεια. Όταν ο δήμος δει την ανάρτηση πάει να την ελέγξει. Στην πλατφόρμα ωστόσο η επιχείρηση δεν έκανε ποτέ γνωστοποίηση. Άνοιξε εντελώς παράνομα. H αστυνομία μας ενημέρωσε στα μέσα Ιουλίου ότι η επιχείρηση δεν έκανε γνωστοποίηση. Τότε ξεκινήσαμε τη διαδικασία να επιβάλλουμε χρηματικό πρόστιμο».

«Εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να το κλείσουμε, μόνο πρόστιμο μπορούσαμε να βάλουμε. Ο μόνος λόγος να μπει ο δήμος και να σφραγίσει είναι να γίνει ένα τραγικό γεγονός ή να με ενημερώσει η αρμόδια υπηρεσία ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν έγινε το ατύχημα και μπορούσα να το κλείσω πήγα η ίδια και το έκλεισα», είπε κλείνοντας η κυρία Χαλκιά.

Σχετικές ειδήσεις